BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  GÜNCEL

TEM otoyolu trafiğe kapatıldı!

Dün akşam itibarı ile yoğunluğunu artırarak sürdüren kar yağışı, bu sabah İstanbul'u felç etti. TEM otoyolu trafiğe kapatıldı...

Abone ol

TEM otoyolu Atatürk Havalimanı sapağından itibaren TEM Otoyolunun bir kısmı ile Basın Ekspress yolunun bir bölümü trafiğe kapatıldı.

Kar küreme ve yol tuzlama ekipleri yaklaşık 5 km'lik alanda çalışma yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışından dolayı Avcılar, Başakşehir, Bağcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece yolunda sıkıntı yaşandığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü, ancak tipi şeklinde yağan karın çalışmalara engel olduğunu belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin tuz ve solüsyon stoklarının yeterli olduğu ifade edildi. Açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda belediyeye ait ''Kar kaplanı'' aracının da karla mücadele çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

KAR KÜREME ARAÇLARI YETİŞEMİYOR

Ana yollarda kar küreme çalışmalarının hemen ardından kuvvetli kar yağışı yeniden yolu kar tabakasının altında bıraktı.

Belediye ekipleri yollarda sürekli olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Yer yer anayollarda da sorunlar yaşanırken, bazı ara sokaklar ve yan yollarda araçlar ilerleyemedi. Köprülerde yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.

Gece saatlerinde kar yağışını eğlenceye dönüştürenler de oldu. Her yaştan vatandaş, gece geç saatlere kadar sokakta kar topu oynadı. Bazıları ise yokuş aşağı olan sokaklarda altlarına naylon poşet ve leğenlerle kayarak doyasıya eğlendi. Beyaza bürünen sokaklarda ise kartpostaları aratmayan görüntüler oluştu.