BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Yeni TFF Başkanı hangisi olacak?

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifası ile Gözler, Futbol Federasyonu Başkan adaylarına çevrildi.

Abone ol

Spor kamuoyu, dün Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Birinci Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve İkinci Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın istifa kararı alması üzerine sarsıldı.

Gözler, Futbol Federasyonu Başkan adaylarına çevrildi. Adaylığını ilk açıklayan isim Trabzonspor'un eski yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Şenes Erzik, Mehmet Atalay, Mehmet Ali Yılmaz ve Levent Bıçakçı isimleri de kulislerde dolaşıyor.

Şenes Erzik: UEFA Asbaşkanı böyle bir düşüncesi olmadığını sık sık dile getiriyor. Ancak şehir efsanesi haline gelen 'Şenes Abi' formülü bu kez devereye girebilir.

Mehmet Atalay: Son Genel Kurul'da aday olmuş fakat daha sonra geri adım atmıştı. Atalay 27 Şubat'taki seçimli kongrede aday olabilir.

Mehmet Ali Yılmaz: Spordan Sorumlu Devlet Eski Bakanı'na Aydınlar'ın koltuğuna oturması için yoğun baskı olduğu iddia ediliyor.

Levent Bıçakçı: Şike cezalarının indirilmesi için yoğun uğraş veren Federasyon Eski Başkanı ve UEFA Tahkim Kurulu Üyesi de önemli adaylardan biri.

Hüsnü Güreli: Bir aylık performansı çok şeyi değiştirebilir. Kendisi çoğu kulübe yakın ve sevilen bir isim.

HALUK ULUSOY NE DİYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Haluk Ulusoy da adaylık konusunda Habertürk TV'ye konuştu.

TFF eski Başkanı Haluk Ulusoy, Habertürk TV'ye önemli açıklamalarda bulundu. Ulusoy, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından boş kalan TFF Başkanlığı koltuğuna aday olmadığını ancak kulüplerin kendisini istemesi durumunda bu göreve geleceğini söyledi.

Ulusoy'un Habertürk TV'ye yaptığı kısa ve net açıklama şöyle:

"Ben aday olmam. Kulüpler isterse gelirim; elimi taşın altına koymaya hazırım"