BIST 10.356
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.464,23
HABER /  GÜNCEL

Teksas'ta silahlı saldırı: 2 ölü

ABD'de, Teksas Üniversitesi yakınlarında bir silahlı saldırganın ateş açması sonucu, saldırgan ve bir polisin de aralarında bulunduğu üç kişi öldü.

Abone ol
Kısa süre önce Batman filminin Denvar'daki ilk gösteriminde düzenlenen saydırıda 12 kişinin ölümü ve Wisconsin eyaletindeki Sih tapınağına düzenlenen saldırıda 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle sarsılan ABD'ye bir şok da Texas’tan geldi. “Texas A&M University” adlı üniversitenin College Station kentindeki kampüsünde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişinin öldüğü, aralarında saldırganın da bulunduğu 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis Şefi Yardımcısı Scott McCollum, saldırıda ilk belirlemelere göre 1 polis ile 1 sivilin öldüğünü söyledi.

Ölen polisin Brazos ilçe polisinden olduğunu belirten McCollum, College Station'dan bir polis ile bir kadının yaralandığı olayda, saldırganın yaralı olarak ele geçirildiğini kaydetti.

Bryan Polisi sözcüsü Jon Agnew da daha önce yaptığı açıklamada, üniversite kampüsünün hemen doğusundaki saldırının yapıldığı bölgenin polis tarafından koruma altına alındığını söyledi. Agnew bölgede ikinci bir şüphelinin bulunmadığını tahmin ettiklerini söyledi.

Üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklamada, Kylie Field adlı futbol stadyumu yakınında, silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlediği belirtilmiş, ancak saldırıda ölen veya yaralananlara ilişkin bilgi verilmemişti.