BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  DÜNYA

Teksas alevleri Dallas'ı tehdit ediyor

Teksas eyaletinde bir haftadır devam eden orman yangınları, Dallas çevresindeki yerleşim bölgelerini de tehdit etmeye başladı.

Abone ol

ABD'nin Teksas eyaletinde orman yangınları Dallas çevresindeki yerleşim bölgelerini tehdit etmeye başladı. Yerel bir yetkili "Teksas'ın alev alev yanışı izliyoruz" dedi

ABD, fırtına ve hortumdan sonra ülkenin güney eyaletlerini saran yangınlarla mücadele ediyor. Kuzey Carolina eyaletini vuran hortum yüzünden 23 kişi yaşamını yitirmiş, 800'den fazla ev hasar görmüş ya da yıkılmıştı. ABD'nin ondan fazla eyaletini vuran kasırga ve hortumlarda ise toplan 45 kişi ölmüştü. Başkan Obama, Kuzey Carolina eyaletinin bir bölümünü afet bölgesi ilan etti. Kararla birlikte, eyaletin afet bölgesi ilan edilen 18 şehrinde yaşayanlar federal yardım alabilecek. Eyalette afet yardım fonu da kuruldu

150 EV KÜL OLDU

Öte yandan Teksas eyaletinde bir haftadır devam eden orman yangınları, Dallas çevresindeki yerleşim bölgelerini de tehdit etmeye başladı. Salı günü rüzgârın da etkisiyle Dallas-Fort Worth bölgesine ilerleyen orman yangını binlerce kişinin bölgeyi terk etmesine neden oldu.

Teksas Orman Servisi, 150 bin hektar alanın yandığını bu alanda bulunan 150 evin kullanılmaz hale geldiğini açıkladı. Sıcak ve kuru havanın etkiliği olduğu Teksas eyaletinde, tehdit altında bulunan bazı küçük kasabalar tamamen boşaltıldı. Yetkililer, bölgedeki hapishanelerin de boşaltılığını açıklarken, Teksas'ta tarihinin en kuru mevsiminin yaşadığını belirtti.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan bir gönüllünün hayatını kaybettiği diğer bir görevlinin ise oluşan yanıklardan dolayı durumunun ciddi olduğu ifade edildi. Diğer yandan, Possum Ulusal Parkı da tamamen boşaltılırken, parkın yüzde 90'ı tamamen yandı. Ulusal bir radyo kanalına konuşan yerel bir yetkili durumun vahametini "Teksas'ın alev alev yanışını izliyoruz. Eyaletin batısı, doğusu, kuzeyi ve güneyinde yangınlar etkili oluyor. Bütün eyalet kül oluyor" diyerek anlattı.