BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  GÜNCEL

Bismil'deki olayların kanlı bilançosu

Diyarbakır Valiliği Bismide'ki olaylarla ilgili açıklama yaptı 'Olaylarda 3 ü ateşli silahla 4 kişi yaralandı 1 kişi öldü'

Abone ol

Diyarbakır Valiliği Bismil'deki olaylarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı İşte o açıklama:

'Bismil'deki olaylarda yaşanan arbede sırasında göstericilerden 4 kişinin yaralandığını, yaralılardan 1 kişinin hastaneye sevki sırasında yaşamını yitirdiğini 2 kişinin üniversite hastanesinde tedavilerinin devam ettiğini 1 kişinin de taburcu olduğu belirterek 'Sözkonusu olaylarla ilgili Bismil Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata hemen başlanmış olup, soruşturma ve incememe sonrasında olayların nasıl gerçekleştiği açık ve net bir şekilde ortaya çıkarılmış olacaktır.'

 Diyarbakır Valiliği, dün gece yarısı olaylarla ilgili yazılı açıklama yaparak, BDP ilçe binası önünde toplanan 750-800 kişilik bir grubun yasadışı gösteri yaparak, ellerinde molotof, taş, havai fişek ve patlayıcı maddelerle Ziraat Caddesi'ne yürüyüşe geçtiğini belirtti. Grubun Toprak Mahsulleri Ofisi'ni taşladıkları, önlem alan Emniyet mensuplarına havai fişek, molotof ve taşlı saldırıda bulunduğunu belirtilen açıklamada, ikazlara dağılmayan göstericilere Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale edildiği kaydedildi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan dünkü olaylarla ilgili Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı çok yönlü soruşturma başlattı.

Savcılık, olaylarda ateşli silah kullanıldığının belirlendiğini, soruşturma sonunda kim ya da kimlerin ateş ettiğinin ortaya çıkarılacağını bildirdi.

Bismil'de YSK'nın 7'si BDP'nin desteklediği 12 bağımsız milletvekili adayını veto kararını protesto etmek için düzenlenen gösteride çıkan olaylarda 23 yaşındaki İbrahim Oruç, öldü, aynı yaştaki Gültekin Kuşçu ve 17 yaşındaki Abdulkerim Gümüş yaralandı. Olaylarla ilgili Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürdürülürken, olaylarda ateşli silah kulanıldığının belirlendiğini belirtti. İbrahim Oruç'un kolundan giren kurşunun göğsüne saplanması sonucu öldüğü. Gültekin Kuşçu'nun bir kurşunun göğsüne isabet etmesiyla ağır yaralandığı, Abdulkerim Kuşçu'nun da bacağına isabet eden kurşunla hafif yaralandığı belirtildi. Olaylarda taş isabet eden 1 kişi ise hafif yaralandığı ve ayakta tedavi edildiği açıklandı.