BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Teknolojinin son harikaları

CeBIT Hannover 2006, kapılarını ziyaretçilere açtı. Görenleri hayran bırakan bir çok yenilik burada.

Abone ol

CeBIT Hannover 2006, kapılarını ziyaretçilere açtı. Görenleri hayran bırakan bir çok yenilik burada. Cepler aklınızı alacak,bu yeni ceplerle arabanızı bile tamir edebileceksiniz.
CeBIT Hannover 2006, kapılarını ziyaretçilere açtı. 40'ı Türkiye'den 6 bin 246 firmanın iştirak ettiği fuar, 9-15 Mart tarihleri arasında gezilebilecek.
CeBIT Hannover, 308 bin metrekarelik alana kuruldu. Fuarda; bilgisayar, telefon, televizyon, ses cihazları ve aksesuarlar sergileniyor.
Nokia telefon şirketi, CeBIT'te N90 model yeni ürünü tanıttı. Yaz sezonunda piyasaya sürülecek Nokia N90, televizyon kamerası olma özelliğini taşıyor. Samsung telefon firması ise, baş tarafı 360 derece dönen modelini ön plana çıkarttı.
CeBIT'te sergilenen dünyanın en küçük bilgisayar faresi, görenleri büyüledi. Parmak büyüklüğünde olan ürün, tek parmakla kullanılabiliyor. Farenin kablolu ve kablosuz versiyonları bulunuyor.
Fuarda; yol haritası programları ile donatılmış cep telefonları, otomobilin aynasına yerleştirilen çip ile mesafeyi ölçen ve sesli ikaz sinyali vererek park problemini ortadan kaldıran park sensörleri, kulplarına yerleştirilen cihazla müzik çalan sırt çantası ve çocuklar için hazırlanan çok renkli televizyonlar büyük ilgi görüyor.

AKILLI ROBOTLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Fuarda özellikle gurbetçi vatandaşlarımızdan büyük ilgi gören ve ziyaretçileri 'Merhaba Türkiye' diyerek selamlayan robot, 'Türk misafirleri selamlıyorum' şeklinde konuşarak, görenleri hayrete düşürüyor.
Öte yandan; artık cekete yerleştirilmiş GPS sayesinde kişinin nerede olduğunu ve hareket edip etmediği internet üzerinden takip edilebiliyor. Aynı zamanda MP3 çalar ve telefon görüşmeleri yapmaya da olanak tanıyan ceket zor durumda kalındığında alarm veriyor. 3 gözlü kamera takılı gözlük ile gözlerinizi çevirdiğiniz yeri kayıt ediyor. Araba tamirleri için üretilen gözlük, tamire nereden başlanıp nasıl hareket edilmesi gerektiğini belirliyor. Arızalı bir arabanın tamiri sırasında, gözlük sayesinde uzaktan kumandayla olay yerindeki elemana komut verilebiliyor.

İSTANBUL'DAN 22 ŞİRKET FUARA KATILDI
Hannover'de düzenlenen fuara, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri'nden (İMMİB) 22 firma katıldı. İMMİB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yalçın, CeBIT'te 11. kez yer aldıklarını belirterek, "Bu yıl, geçen yıla göre çok kalabalık. Buraya gelmekteki amacımız, katılımcı firmaların gelişmelerden haberdar olmalarını ve ihracatlarını artırmalarını sağlamak" dedi.
Mobit Firması Proje Satış Müdürü Oğuz Güçarslan, fuar için üretilen taşınabilir elektronik kontrol sistemleri hakkında bilgiler verdi. Emsa Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Müslü Oğuz ise, "Fuara ilk kez katıldık. Aldığımız tepki çok olumlu" ifadelerini kullandı.