BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,96
HABER /  DÜNYA

Ecel mi, zehir mi?

Miloseviç'in avukatı, otopsinin Moskova'da yapılmasını istedi .

Abone ol

Hollanda'nın Lahey kentinde eski Yugoslavya için kurulan uluslararası savaş suçları mahkemesinde yargılaması sürerken Lahey'deki hücresinde öldüğü açıklanan eski Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç'in avukatı, Miloşeviç'in zehirlendiğinden endişe ettiğini söyledi.
Avukat Zdenko Tomanoviç, Lahey'de Sırp televizyonu B-92'ye yaptığı açıklamada, BM mahkemesine Miloseviç'in otopsisinin Moskova'da yapılması konusunda resmi talepte bulunduğunu bildirdi.
Reuters ajansına göre, Tomanoviç, ''Kendisinin dün cezaevinde zehirlendiğini söylediğini hatırlıyorum ve bugün mahkemeye otopsinin Moskova'da yapılması yönünde resmi talepte bulundum'' dedi.
AP ajansı ise Tomanoviç'in Lahey'de gazetecilere açıklamasında, sadece Miloşeviç'in birilerinin kendisini zehirlemek istediği şikayetinde bulunduğunu söylediğni duyurdu. AP de avukatın, ölüm nedenini belirlemek Miloşeviç'e otopsiyi Rus doktorların yapmasını talep ettiğini kaydetti.
Miloşeviç'in zehirlenme endişeleriyle ilgili şikayetinin dün için somut bir iddia mı olduğu, yoksa genel bir endişeyi mi işaret ettiği henüz netlik kazanmadı.
Miloşeviç'in zehirlendiği iddiaları ve talebi üzerine müvekilinin korunmasını talep ettiğini kaydeden avukat Tomanoviç, talebine yanıt almadığını söyledi.
Tomanoviç, Lahey'deki Moskova Büyükelçiliği'nden ve Moskova'daki Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan müvekkilinin korunmasını talep ettiğini belirtti.
Lahey'deki mahkeme, Miloşeviç'in hücresinde bugün ölü bulunduğunu açıklamış ve cesedine otopsi yapılacağını bildirmişti.

Kaynak: