BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tekin'in haritası bakanı çileden çıkardı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin sözlerine yanıt gecikmedi.

Abone ol

İstanbul'da kentsel dönüşüm tartışması alevleniyor. Cuma günü Meclis'te bir basın toplantısı yapan ve "Bu harita başbakan'ı çıldırtacak" diyen CHP'li Gürsel Tekin'e yanıt Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan geldi.

"Bir şey bilmiyorsan sus da adam sansınlar" diyen Bayraktar tartışmayı iyice kızıştırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'un imara aykırı bir şekilde ranta açıldığını Cuma günü harita üzerinden anlatmış, CNN TÜRK yayınında "Başbakan bile buna kızacak" demişti. Antalya Kemer'de Türkkent'in 24. Genel Kurulu'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar "Kentsel Dönüşüm" konusunda çok iddialı konuştu; "20 yılda 7 milyon konut yıkılacak" dedi. Bayraktar, toplantı sonrası kendisine Tekin'in iddialarını soran gazetecilere ise şu yanıtı verdi:

"Bilmiyorsan sus da adam sansınlar."

Bayraktar'ın bu sözleri bu kez Şanlıurfa'da bulunan Gürsel Tekin'e soruldu. Tekin'in tepkisi sert oldu: "Adamın kralıyım önce bunu söyleyeyim." Tekin, belgeleri Erdoğan Bayraktar ve Diğer bakanlarla tartışmaya açık olduğunu söylerken yeni bir iddiada daha bulundu. Tekin, "Milli Emlak'ın arazileri kimlere verilmiş yakında açıklayacağınm."