BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  GÜNCEL

Cani baba vahşeti itiraf etti!

KKTC’de bir haftadır kayıp olan ve cesedi çöplükte bulunan 7 yaşındaki çocuğu babasının öldürdüğü ortaya çıktı

Abone ol

Baba Erol Diker’in, kardeşi İbrahim ve eşi Özlem Diker’le birlikte Mustafa’yı döverek öldürdüğü, cesedini çöpe attıktan sonra da kayıp ihbarı yaptığı ortaya çıktı.

Gözyaşları içinde Mustafa'yı arayan baba Erol Diker, ikinci sorgusunda cinayeti kardeşi İbrahim ve eşi Özlem Diker'le birlikte işlediğini itiraf ederek, "Ders çalışmıyordu, dövdüm. Kötüleşince banyoda duşa soktum, yere düştü ve başını musluğa çarptı. Sabaha karşı ölü buldum. İbrahim ile çöplüğe attım" dedi.


Polis, otopsi sonucuna göre, küçük çocuğun ciddi şekilde darp edilerek öldürüldüğünü, amca İbrahim ve üvey anne Özlem Diker'in de cinayete iştirak ettiğini söyledi. Haklarında 3'er gün tutukluluk kararı alınan zanlılar, dün mahkeme önündeki linç girişiminden polisin müdahalesiyle kurtuldu. Anne Şemse İri ve halk, tutukluların bulunduğu polis aracına saldırdı.

İSTENMEYEN ÇOCUKTU

8 yıl önce bir başkasıyla evli olan Şemse İri ile ilişkiye giren Erol Diker, 2 ay önce annesinin "Bakamıyorum" gerekçesiyle verdiği Mustafa için geçen hafta kayıp ihbarında bulunmuştu. Arama kampanyası polisin önceki gün yaşadığı evden 5 kilometre uzaklıkta bir çöplükte küçük çocuğun cesedini bulmasıyla son buldu.

FUHUŞ ÇETESİ 'UÇURUM'A DÜŞTÜ
DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]

Kocaeli polisi, fuhuş çetesi kurbanlarını, atv'nin 'Uçurum' dizisini izlettirerek ifadeye ikna etti. Çetenin kadınları şantajla çalıştırıp işkence ettiği ortaya çıktı.

Kocaeli'nde polisin 6 aylık takibi sonunda yabancı uyruklu kadınları fuhuşa zorlayan bir çete çökertildi. Polis, gözaltına alınan ancak ifade vermeye çekinen kadınları, atv'de yayımlanan ve yabancı uyruklu kadınların fuhuş batağına itilmesini anlatan "Uçurum" dizisini izlettirerek konuşmaya ikna etti. Operasyonda çete üyesi olduğu iddia edilen 19 kişi ile fuhuş yapmaya zorladıkları 24 kadın gözaltına alındı.

SAÇ MAŞASIYLA İŞKENCE...

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Ekipleri, 6 ay önce fuhuş çetesine yönelik takip başlattı. Geçtiğimiz ay bir masaj salonuna düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 4 kadın gözaltına aldı. Ancak kadınlar konuşmayı reddetti. Bunun üzerine polis ilginç bir yola başvurdu. Kadınlara, atv'nin, yabancı uyruklu kadınların fuhuş batağına itilmesini anlatan "Uçurum" adlı dizisinden bazı bölümler izlettirildi. Diziden etkilenen ve gözyaşlarına boğulan kadınlar, başlarından geçenleri bir bir polise anlattı. Mağdur kadınların büyük çoğunluğunun evli olduğu, kazandıkları paraları da ülkelerindeki ailelerine yolladıkları öğrenildi. Evli ve biri özürlü 3 çocuk annesi olduğu öğrenilen B.K. ile yine evli ve çocukları olduğu öğrenilen 3 yabancı uyruklu kadın, eşleri işsiz olduğu için Türkiye'ye çalışmaya geldiklerini, daha sonra fuhuş batağına sürüklendiklerini aktardı. Kadınlar başta eve para gönderebildiklerini ancak sonrasında para alamadıklarını, çalışmayınca da işkence gördüklerini öne sürdü. Polis, yabancı uyruklu kadınların verdiği bilgiler doğrultusunda operasyonu derinleştirdi. İzmit'te oteli b u l u - nan Osman H.'nin (42) çetenin liderliğini yaptığı, kendisine ait otel, masaj salonu ve evlerde fuhuş yaptırdığı belirlendi. Çete üyelerinin genellikle maddi durumu kötü olan kadınları otel veya masaj salonunda işe aldıkları, bir süre sonra "Sen masaj salonunda ve otelde çalışıyorsun. Ailene fuhuş yaptığını söyleriz" diyerek tehditlerde bulunup zorla fuhuş yaptırdığı, ayrılmak isteyen ya da çalışmayı reddeden kadınları da dövdüğü, üzerlerinde sigara söndürüp, saç maşası ile kollarını yaktığı öğrenildi.

19 ADRESE BASKIN YAPILDI

Polis kısa süre önce, Kocaeli'nin Körfez, Derince ve Gölcük ilçeleri ile Bursa'da 19 adrese operasyon düzenledi. Operasyonda çete üyesi olduğu iddia edilen 19 kişi ile fuhuş yapmaya zorladıkları 24 kadın gözaltına alındı. Ayrıca 1 ruhsatsız tabanca, 191 mermi, müşteri isimlerinin yazılı olduğu ajanda ile hangi hayat kadınından ne kadar para kazanıldığını gösteren bir başka ajanda ele geçirildi. 24 kadından 20'sinin şikâyetçi olduğu öğrenildi. Çete üyelerinin kadınları 300 ile bin lira arasında değişen ücret karşılığında pazarladığı belirtildi. 6 kişi polis sorgusunun ardından serbest bırakılırken, çete lideri Osman H. ile 2 kadının da aralarında bulunduğu 13 kişi adliyeye sevk edildi.

SENARYO OPERASYON POLİSİ ŞOKE ETTİ
DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]

Kapkaççı rolündeki iki polis, bir eve sığındı. Ev sahipleri kapkaççı zannettikleri polisleri gizleyip, meslektaşlarına vermedi.

Diyarbakır'da düzenlenen ''Senaryo operasyon'' polisi şoke etti. Kapkaççı rolündeki iki polis, bir mahalledeki eve saklandı ve diğer polislere bu kişileri bulma emri verildi. Ev sahipleri ise kapıya dayanan diğer polislere, kapkaççı rolündeki meslektaşlarını gizleyerek vermedi.

BDP Hakkari milletvekili Adil Kırt, Diyarbakır Melikahmet Caddesinde yaşanan olayı TBMM'de anlattı. Kurt ''Polis bu caddede huzur tatbikatı yapıyor. 2 tane arkadaşlarını kapkaççı rolüne soyundurmuşlar ve Melikahmet'te saklanmasını istemişler'' diyerek şunları söyledi:

''Hangi ekip kapkaççı rolündeki bu polisleri yakalarsa ödül alacak. Kapkaççılar Melikahmet'teki bir sokakta ilk kapıdan içeri giriyorlar ve evdekilere (Polis bizi kovalıyor, bizi gösterme) diyorlar. Diğer polisler kapkaççı rolündeki meslektaşlarını bulamıyor. Onlar da telefonla arayıp biz şu evdeyiz diyor. Polis bu eve geliyor ve (Biz kapkaççı arıyoruz. Sizin evinize girmiş, buradalar mı?) diye soruyor. Evdeki kadın orada olmadığını söyleyip gizliyor. Polis ısrar edip içeri giriyor ve arkadaşlarını o evde buluyor. Oradan ayrılırken ev sahibi kadın, kapkaççı zannettiği iki polise Kürtçe olarak ( Sizi ben ele vermedim) diyor. Toplum eğer kapkaççıyı, hırsızı polisten korur duruma gelmişse bunu varın siz düşünün''

SEL SULARI 4 YAŞINDAKİ KIZI YUTTU
DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]

Van'ın Muradiye ilçesinde evlerinin önünde oynayan 4 yaşındaki kız çocuğu, eriyen karın sele dönüştürdüğü sulara kapıldı. Kızın cesedi köyün 200 metre uzağında bulundu.

Edinilen bilgiye göre, olay, ilçeye bağlı Esenkoç köyünde meydana geldi. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte eriyen kar sularının oluşturduğu sele kapılan 4 yaşındaki Gülbahar Dağalp'ın cesedi köyün 200 metre uzağında bulundu. Minik kızın cesedi Van Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Biri engelli 3 kız babası olan Şahin Dağalp, köyün dışında ağabeyleriyle tarlada çalıştıklarını belirterek, köyden kızımın kaybolduğu haberi geldi. Ben köye doğru giderken, köyden 200 metre uzakta olan ağabeyimde bize doğru geliyordu. Köyün 200 metre dışında derenin kenarında kızımın cansız bedenini gördüğünü, kucağına alarak bize doğru koştuğunu gördüm. Kızımın ne zaman nasıl suya kapıldığını bilmiyorum. Daha sonra jandarmaya haber verdik. Jandarma ile birlikte kızımın cesedini Muradiye Devlet Hastanesine getirdik" dedi.

Suya kapılarak hayatını kaybeden Gülbahar'dan geriye ise babasının son iki gün önce cep telefonuyla çektiği fotoğraflar kaldı.

İZMİR'DE POLİSE SATIRLI SALDIRI!
DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir kişi, devriye görevi yapan polis aracını durdurarak 2 polisi satırla yaraladı. Saldırgan, yaralanan polis memurları tarafından ateş edilerek etkisiz hale getirildi.

Polis memurları Enver Sevgili ile Ali Rıza Metin'in bulunduğu devriye görevi yapan 35 A 48339 plakalı otomobil, Yeni Girne Bulvarı'na seyir halindeyken T.B (41) tarafından durduruldu. Hızlıca polis aracına binen T.B üzerinde gizlediği satırı polis memuru Metin'in boğazına dayayıp ''bakanlığa gitmek istediğini'' söyledi.

Polislerin müdahale etmek istediği T.B, Ali Rıza Metin'i çenesinden, Enver Sevgili'yi ise alnından satırla yaraladı. Saldırgan ise yaralı polislerin ateş etmesi sonucu ayağından vurularak yaralandı. T.B'yi etkisiz hale getiren polisler, telsizle yardım çağrısında bulundu. Bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Yaralı polisler ve saldırgan, yardıma gelen diğer polis ekiplerince özel bir hastaneye kaldırıldı.

Polis memurları Sevgili ve Metin, ayakta yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. T.B'nin ise yapılan ilk müdahalesinin ardından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu arada, T.B'nin, daha önce ''uyuşturucu bulundurmak'' suçundan poliste kaydı olduğu öğrenildi.