BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.402,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'in aracına saldıranların başı dertte

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, seçime bir ay kala aracına saldıran partililere cezayı kesiyor.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, seçime bir ay kala aracına saldıran partililere cezayı kesiyor.

Tekin'e, Ümraniye ilçe örgütünü görevden aldığı gerekçesiyle saldıran CHP ilçe teşkilatı mensupları ihraç ediliyor. Zaman gazetesinden Hüseyin Keleş imzalı haberine göre Ümraniye ilçe başkanı, 16 partiliyi kesin ihraç istemiyle disipline verdi. Aralarında eski ilçe başkanı ve eski gençlik kolları başkanı da yer alıyor. Önceki gün ilçe disiplin toplantısına çağrılan 16 kişinin savunmasının alındığı ve saldırıyı itiraf ettikleri öğrenildi. Alınan bilgiye göre, yanlış yapmadıklarını söyleyen protestocu partililerin, bir sonraki toplantıda partiden kesin olarak ihraç edileceği belirtiliyor.

Gürsel Tekin, yeterince çalışmadıkları gerekçesiyle, seçimlere bir ay kala Maltepe ve Sarıyer ile birlikte Ümraniye ilçe yönetimlerini görevden almıştı. Partinin Kozyatağı'ndaki seçim koordinasyon merkezini basan CHP Ümraniye ilçe teşkilatına mensup 60 kişilik grup, Tekin'i istifaya çağırarak protesto etmişlerdi. Öfkeli partililer, daha sonra hızlarını alamayarak Gürsel'e saldırmak istemiş, olay yerinden uzaklaşmaya çalışan Tekin'in aracına yumruk ve tekmelerle saldırmışlardı.