BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tekini köşeye sıkıştıran sorular

Basın Klübü hayli ilginç bir canlı yayına sahne oldu. Programa Sevilay Yükselir'in darbesi ve Nihal Bengisu'nun bomba sorusu damga vurdu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Yiğit Bulut'un hazırlayıp sunduğu Basın Klübü hayli ilginç bir canlı yayına sahne oldu. Programa Sevilay Yükselir'in darbesi ve Nihal Bengisu Karaca'nın bomba sorusu damga vurdu.

CHP'nin değişim sürecini ve Kılıçdaroğlu'nu konu alan programa Sabah yazarı Sevilay Yükselir darbesi yaşandı. Yiğit Bulut konuklarına yayına stüdyo dışından canlı olarak bağlanan Gürsel Tekin'e 'soru sormak isteyen var mı?' diye sordu ve olanlar oldu. Sadece bir soru sormak için söz alan Sevilay Yükselir, CHP İstanubl il başkanı Gürsel Tekin'le adeta mini bir röportaj yaptı. Kendisi de konuk olan Yükselir ard arda yönelttiği sorularla programın moderatörlüğünü üstlenmiş oldu. Neyse ki kendisi de bir noktada sonra durumun farkına varmış olacak ki 'Röportaj gibi oldu özür dilerim' diyerek sözü Yiğit Bulut'a devretti. 
 

GÜRSEL TEKİN ÇOK DİRENDİ AMA NİHAL BENGİSU CEVABINI ALDI
Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'na yakınlığı bilindiği için CHP'deki değişimin kilit isimlerinden biri olarak gösteriliyor. Haliyle gazetecilerin kendisine ilgisi de hayli yüksek. Ancak CHP'nin gözde isimleri arasında gösterilen Tekin, program boyunca gazetecilerin sorularına kaçamak cevaplar verdi. CHP gerçekten değişecek mi? Toplumun, Kürt sorunu, Ergenekon gibi esaslı konularda CHP'den istediği değişiklik beklentisi karşılık bulacak mı? Gürsel Tekin bir türlü doyurucu bir cevap vermeyince Nihal Bengisu Karaca adeta isyan etti ve bir türlü yanıtını alamadıkları soruyu sorulması gereken şekilde sordu:

Sayın Tekin, değişiklikten söz ediyorsunuz ama önemli konuların hiçbirinde değişik bir şey söylemiyorsunuz. Değişim dediğiniz şey koltuk ve makam değiştirecek insanlar mı yoksa ilkelerde bir değişiklik olacak mı?

Soru bu kadar net sorulunca artık kaçamak bir cevap veremeyeceğini anlayan Tekin de hayli ilginç bir karşılık verdi.

Tabi ki değişiklik olacak. Ama biraz sabır lütfen. Bırakın da bunları Sayın Kılıçdaroğlu açıklasın.