BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gökseli ölüm otel odasında yakaladı

Ergenekon soruşturmasının tutuksuz yargılanan sanıklarından Erhan Göksel, ABD'de yaşamını yitirdi.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ardından da serbest bırakılan Araştırmacı ve Strateji Uzmanı Erhan Göksel, Amerika'da kaldığı otel odasında hayatını kaybetti.

KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

ABD'de New Jersey'de bir otel odasında ölü bulunan iş adamı Erhan Göksel'in, ilk belirlemelere göre kalp krizinden öldüğü bildirildi.

New York polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre ''Verso'' adlı siyasi araştırmalar şirketinin sahibi Göksel (51), New Jersey'de, Edge Water kentindeki ''Comfort Inn Oteli''ne 17 Mayısta yerleşti, 21 Mayıs sabahı otel odasında ölü bulundu.

Kısa süre önce zayıflamak için midesine kelepçe taktırdığı yönündeki söylentileri doğrulayamayan kaynaklar, Göksel'in ilk belirlemelere göre kalp krizinden öldüğünü düşündüklerini belirttiler.

Bu arada, Göksel'in kişisel eşyalarının, New York Başkonsolosluğu tarafından otelden alınacağı öğrenildi.

TÜRKİYE'DEKİ EŞİ TELEFONLA ULAŞAMAYINCA ORTAYA ÇIKTI

Erhan Göksel'in Türkiye'deki eşinin kendisine telefonla ulaşamaması üzerine orada yaşayan bir arkadaşlarına haber verdiği, bu arkadaşın otele giderek odasının kapısını çaldığında içeriden cevap gelmemesi üzerine polise başvurduğu ve otelde cansız bedeniyle karşılaşıldığı öğrenildi. Otel yetkilileri ise Türkiye'deki ailesini arayarak acı haberi kendilerine bildirdi.

VERSO'YU SATMIŞTI

Türkiye'de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak sorgulanan ve daha sonra tututksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve bu sırada banka hesapları da incelenen Göksel'in bir süre önce Verso adlı şirketini sattığı da öğrenildi. Serbest kalmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentine giden Göksel'in, burada bulunan JP Morgan adlı şirkete danışmanlık yaptığı da bildirildi.

ERHAN GÖKSEL KİMDİR?

Ankara'da 1959'da dünyaya gelen Göksel, 1976 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi'ne girdi. Ardından ekonomi doktora eğitimini yaptı. Politik psikoloji üzerine çalıştı. 1987'de çalışmakta olduğu Ankara Numune Hastanesi'nden istifa etti. Politik danışmanlık hizmetlerine, 1989'da Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi'ni kurarak Adnan Kahveci ile birlikte başladı. Göksel, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz, Melih Gökçek gibi siyasilere danışmanlık yaptı. 1996'da Bulgar Başbakanı Kostov'un, 1999'da ise Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in başkanlık kampanyalarını yürüten Göksel, 1998 ile 2000 yılları arasında ABD'de Başkan Yardımcısı Al Gore'a Ortadoğu danışmanlığı da yaptı.