BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Tekinden barış vurgusu

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "barışa çok ihtiyacımız var" dedi.

Abone ol

CHP Istanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "1 Eylül Dünya Barış Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. Tekin mesajında, "Barışa çok ihtiyacımız var" vurgusunu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Istanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Dünyanın birçok yerinde yine kan ve gözyaşı akıyor. Analar, kime hizmet ettiği çok iyi bilinen mermilerin, bombaların aldığı canlar yüzünden gözyaşlarını akıtmaya devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin bir süre önce, Ortadoğu'da kaynayan kazana çekilmek istendiğine de vurgu yapan Tekin, şöyle konuştu: "Ancak partimiz CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün (Yurtta Barış Dünyada Barış) düsturuyla hareket etiği için, Ortadoğu'daki kan gölünün önüne tüm gücüyle set çekmeye çalıştı. Partimiz, onurlu tarihine, 1 Mart tezkeresini reddederek yeni bir halka ekledi.
Türkiye'yi kan gölünün içine çekmek isteyenler, barışçı politikalarımız sonucu istediklerini elde edemedi. Türkiye, bu savaşın içinde olmayarak Atatürk'ün ve Inönü'nün yolunda olduğunu gösterdi."

CHP'nin toplumsal barıştan yana olduğuna da dikkat çeken Gürsel Tekin, "Dünya Barış Günü, savaşsız bir geleceğe olan umudumuzu artırmaktadır. Akan kanları durdurmak, gözyaşlarını dindirmek mümkündür. Tarihin bize yüklediği görev de budur" ifadesini kullandı.

Tekin, savaşı yaratan sebeplerin ortadan kaldırılmasıyla, dünyanın huzura kavuşabileceğini de söyledi. CHP Istanbul Il Başkanı Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bugün savaşı değil, barışı düşünüyor, barışı konuşuyor, barışın hakim olması için mücadele ediyoruz. Dünyayı saran savaş çığırtkanlığına kulağımızı tıkıyor, barışa hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Çünkü; biliyoruz ki; toplumun huzuru, ülkenin kaynaklarının yine ülkede kalabilmesi, ancak barışla mümkün olur. Bu yüzden, gençlerimizin ölmediği, terör korkusunun olmadığı bir Türkiye ve dünya için çaba gösteriyoruz."