BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fuhuşla gelen servet!

Trabzon'da çökertilen fuhuş şebekesinin banka hesapları polişi şoka uğrattı

Abone ol

Trabzon'da gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan kişilerden 22 yabancı uyruklu kadın sınırdışı edilirken, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları ve insan ticareti yaptıkları iddiasıyla, 3'ü kadın 17 kişi adliyeye sevkedildi.

Çetenin hesaplarına el konurken miktarı açıklanmamakla birlikte hatırı sayılır bir paranın olduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Trabzon'da il merkezindeki 10 ayrı nokta ve 3 ilçe ile Afyonkarahisar'ın da Sandıklı ilçesinde düzenlenen ve ''Değirmen''adı verilen eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 39 kişiden, fuhuş yaptıkları iddia edilen 22 yabancı uyruklu kadın sınırdışı edildi.

Adliyeye çıkarılan kadın zanlılardan birinin kucağında 2 yaşlarında bir erkek çocuğunun olması ve bu biçimde savcılığa girmesi dikkati çekti. Savcılıkta sorguları süren zanlılardan O.Ç.'nin örgütün lideri olduğu, Ö.O. ile C.O.'nun ise Afyonkarahisar'da gözaltına alınarak, Trabzon'a getirildiği öğrenildi.

Banka hesapları kabarık çıktı

Bu arada, bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 7 tabanca ve tabancalara ait 100 mermi, 6 lüks otomobil, servet sayılacak  miktarda Türk parası ve yabancı para, 2 adet bıçak, bir miktar esrar da ele geçirildiği bildirildi.

Yetkililer, yapılan araştırmalar sonucu zanlıların belirlenen banka hesaplarında yüklü miktarda para olduğunun tesbit edildiğini ve bu hesaplara el konulduğunu kaydettiler.