BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tekerlekli kayak ölüm getirdi!

Kayaklı koşu takımı milli sporcusuydu. Henüz 15 yaşındaydı. Umut vaadediyordu. Ama ölümü de kayak yüzünden oldu.

Abone ol

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde arkadaşlarıyla birlikte tekerlekli kayakla antrenman yapan milli sporcu Kübra Tosun kafasını traktör römorkuna çarparak yaşamını yitirdi.

Dün A.Ü yerleşkesinde arkadaşlarıyla birlikte tekerlekli kayakla antrenman yapan kayaklı koşu milli takımı sporcusu Kübra Tosun (15), lojmanlar bölgesinde, A.Ü'ye ait bir traktörün römorkuna başını çarptı.

Daha sonra arkadaşları ve bölgede çevre düzenlemesi yapan işçiler tarafından A.Ü Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan milli sporcu Tosun, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

KAYAK FEDERASYONU BAŞKANI AYIK

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, milli sporcu Kübra Tosun'un Bolu'da yapılan milli takım kampına katıldığını ve daha sonra Erzurum'a dönerek, kendi başına çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Tosun'un genç ve başarılı bir sporcu olduğunu ifade eden Ayık, şunları kaydetti: ''Sporcumuzun gelecek vaadinden ziyade, 15 yaşında hayatını kaybetmesi daha önemlidir. Gencecik bir canı yitirmenin acısını yaşıyoruz. Üzüntümüz çok büyük. Tüm camiamızın başı sağolsun. Umarım böyle acıları bir daha yaşamayız. Sporcumuzun ailesine de baş sağlığı diliyoruz.''

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ise Tosun'un bir anlık dalgınlığının hayatına mal olduğunu ve çok üzgün olduklarını belirterek, ''Çok genç bir sporcumuzu kaybettik. Tüm spor camiamızın başı sağolsun'' diye konuştu