BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tek kalemde UGK'ya 15 milyar dolar

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Kaddafi'ye ait 15 milyar doların konseye verileceğini duyurdu

Abone ol

Paris'te bugün düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkenin temsilcisinin katıldığı konferans sonunda, Muammer Kaddafi'nin yurt dışında dondurulan mal ve para varlıklarından 15 milyar doların, derhal Ulusal Geçici Konseyi'ne verilmesi görüşü benimsendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 60 ülkeden temsilcinin katıldığı konferansta, Kaddafi'ye ait 15 milyar dolarlık servetin Libya Ulusal Geçici Konseyi'ne verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Kaddafi'nin tutuklanmasını talep eden Sarkozy, devrik liderinin yurt içinde veya dışında yargılanıp yargılanmayacağı konusundaysa Libya halkının kendisinin karar vereceğini duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi'nden de ülkede barış ve uzlaşma süreci başlatmasını ve bağışlayıcı bir tutum sergilemesini istediklerini ifade etti.

Sarkozy, Kaddafi'nin sivil halk üzerinde tehdit olmaya devam ettikçe NATO operasyonlarının süreceği uyarısında da bulundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron da yine aynı toplantıda yaptığı konuşmada, bugünkü konferansa katılan ülkelerin, Libya'daki yeni yönetime tam destek taahhüdünde bulunduklarını söyledi.

David Cameron, Libya'daki NATO operasyonlarının, sivil halkı korumak için devam edeceği uyarısında bulundu.