BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.453,33
HABER /  GÜNCEL

İspir'de avcılar 'katil ayı' avına çıktı!

Erzurum'un İspir ilçesinde bir kişiyi daha öldüren ayı için yakalama emri çıkartıldı!

Abone ol

Erzurum'un İspir ilçesinde ayı saldırısı sonucu bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından aynı köyde bir kadın da ayı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Saldırının ardından ayı için yakalama emri çıkarıldı!

İspir ilçesinin Yeşilyurt köyünde yaşayan Niyese Yılmaz'ın (65) evine dönmemesi üzerine durumundan şüphelenen komşu ve akrabaları, şahsı aramaya başladı. Yılmaz, komşuları tarafından köyün girişinde ölü olarak bulundu.

İspir Devlet Hastanesine kaldırılan Yılmaz'ın burada yapılan otopsisinde, vücudunda öldürücü çeşitli izlere rastlanıldığı ve ayı saldırısı sonucu öldüğü tespit edildi.

İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer, yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın ayı saldırısı sonucu öldüğünü söyledi.

''YAKALAMA EMRİ''

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yaşar Dostbil de iki vakanın ardından çıkarılan ''yakalama emri'' sonucu kurumlarının da yer aldığı ekiplerin, arazi arama ve tarama çalışmasına başladığını bildirdi.

Ekiplerin olayların ardından İspir ilçesine sevk edildiğini ifade eden Dostbil, ''Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri, jandarma ve Avcılar Derneği üyeleriyle birlikte çalışmalara başladı. Ekiplerimizde bayıltan iğneler var. Ayıyı iğneler vasıtasıyla yakalayarak, Bursa Karacabey'deki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne götürmeyi planlıyoruz. Arama tarama sırasında başka olay vuku bulur ya da saldırı olursa ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yapacaklar'' diye konuştu.