BIST 10.191
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.403,70
HABER /  DÜNYA

Tehdit altında yardım ediliyor

Somali’de bazı bölgelerde insanlar sadece kıtlıkla değil bir yandan da militanlarla mücadele etmek zorunda...

Abone ol

Somali'deki yardım operasyonlarının yöneticisi Ahmet İbrahim çocukların ve yaşlı insanların çoğunun yetersiz beslendiğini söylüyor. 40 bin insan için sadece 20 tuvalet ve bir akan su olduğu belirtiliyor.

BM'nin Somali kıtlık raporuna göre el-Kaide'nin vekilliğini yaptığı düşünülen isyancı grup, sadece propaganda yapıyor.

İsyancılar, Batı'nın yardımlarını, yardımların politik aktiviteleri kapsadığı gerekçesiyle yasaklıyordu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

İNGİLTERE'DEN YARDIM

Birleşik Krallık yönetim merkezi Cambridge'te yer alan SOS Children's Villages adındaki yardım kuruluşu, Somali'nin güneyindeki radikal İslamcıların isyancı grubu el-Şebab'ın kontrolü altında bulunan bölgede çalışmalarını yürütüyor.

Korkulan asiler, yardım kuruluşlarının bölgeye gitmekten sakınmasına sebep oluyor. Ancak SOS Children's Villages, yardım güçlerinde yerel görevlileri kullanarak güvenli bir alan oluşturmayı başarıyor. Kuruluş, Cambridge tabanından para kaynağı sağlanırken dünya çapındaki insanlık krizleri için de farkındalık oluşturuyor.

SOS'un yardım ulaştırdığı bölgelerde, kuruluşun 25 çalışanın doğrudan görev alması gerekmiyor. Bunun yerine, yerel halktan projelerinin sürdürülebilirliğini devam etme garantisi verenlere parasal kaynak sağlanıyor.

Yardım kuruluşu, terk edilmiş ve yetim kalmış çocuklara kalıcı evlerle köyler inşa ediyor. 1985'ten beri Somali'de çalışan SOS Children's Villages, başkent Mogadishu'da çocuklar için yerleşim bölgesi, hastane, çocuk kliniği kuruyor.

SOS Children's Villages, isyancıların yardıma izin vermesinin sebebini kuruluşun 25 senedir bölgede kalıcı hizmet vermesine bağlıyor.