BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tef çaldı 54 yıl hapsi istendi

'Havar' filminin başrol oyuncusu üç aydır hapiste.. Çiçek Tekdemir'e yöneltilen suçlama istenen ceza çok ağır..

Abone ol

Kürtçede İmdat anlamına gelen 'Havar' filminin başrol oyuncusu Çiçek Tekdemir, tef çalarak örgüt propagandası yapmakla suçlanıyor

Taraf gazetesinde yer alan habere göre mahkeme heyeti üç aydır cezaevinde yatan Çiçek'in tutukluğuna hükmetti.

54 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Batmanlı kadınların intiharlarını konu alan Mehmet Güleryüz imzalı filmde başrol oynayan Çiçek Tekdemir, dün Diyarbakır 5. Ağır Ceza'da hâkim önüne çıktı. Altı ayrı etkinlikte tef çaldığı, Oremar isimli şarkıyı söylediği ve propaganda yaptığı için 54 yıl hapsi istenen Tekdemir iddiaları reddetti.

SUÇSUZUM DEDİ İNANDIRAMADI
Batman Bahar Kültür ve Sanat Merkezi oyuncusu olan genç kadın "Beş kişilik ailemin çalışan tek ferdiyim. Geçimimi de müzikle sağlıyorum. Katılımcılardan gelen istekleri seslendirdim. Suçsuzum" dedi.

ÖRGÜT BAYRAKLARI YERLEŞTİRİLDİ
Avukat Meral Danış Bestaş, "Müvekkilim burada tef ile müzik yaptığını beyan etmiştir. Tef çalmak saz çalmanınn müzik yapmanın suç olduğu düşünülemez. Dosya içerisinde yer alan fotoğraflarda müvekkilimi suçlayacak hiç bir unsur yok iken malesef örgüt bayrakları ile resimler donatılarak müvekkilimin suç işlediği izlenimi uyandırılmaya çalışılmaktadır. Hukuk bu kadar katledilemez" dedi. 

Ancak mahkeme heyeti "tef çalarak kalabalığı coşturdun" diyerek Tekdemir'in tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.