BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İhbarcının yeri tespit edildi

Polise gelen bir ihbar Ankara'yı birbirine kattı. İhbarla ilgili ilginç bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Abone ol

Özel yetkili savcı Mustafa Bilgili, kamyon ihbarının yapıldığı mailin "66.230.230.230" numaralı bilgisayardan gönderildiği açıkladı. 

Söz konusu bilgisayarın IP numarasının California eyaletinin zengin kenti Placentia olduğunu gösterdi. Uzmanlara göre ihbarcı aynalı posta sistemi ile yön şaşırtmak için California-Florida-New York ve Ankara üzerinden geldi.

California'nın sosyete yeri Placentia'dan

Bu karardaki İP numarasından yola çıkan Habertürk gazetesi, mailin iziin sürdü. Söz konusu mailin California'nın Placentia kentindeki E. Palm Dr. Caddesi'ne bağlanan Holt Dr. sokağında yer alan Altavista Golf Club'ın etrafına sıralanmış villalardan birinden yollandığını tespit etti.

YÖN SAPTIRMASI

Bilgisayar uzmanları bu kişinin aslında bu adreste bulunmasına karşın elektronik postasını yollarken "aynalı yön şaşırtma sistemi" adı verilen bir yöntem kullandığını da belirledi. Elektronik postayı yollayan kişi yöh saptırmak için mesajını önce TSK'dan general düzeyinde bir irtibat subayının da yer aldığı NATO'nun dönüşüm projesinin uygulandığı üssün de bulunduğu Florida eyaletinin Tampa kentinden yollanmış gibi gösterdi.

Bununla yetinmedi bir başka yön saptırması daha yaptı. ve postasını Kansas üzerinden dolaştırıp Washington'a oradan New York'a ardından da Londra'ya ulaştırdı. Buradan da Anrkara'ya gelmesini sağladı.

Bilgisayar uzmanları postayı yollayan kişinin  VPN (Virtual Private Network) olarak isimlendirilen sanal hat üzerinden bir başka adreste bulunmasına rağmen sanki bu işlemleri yapmış gibi kendisini gösterebileceğine de dikkat çekti.