BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.397,95
HABER /  GÜNCEL

Tecavüze uğradım demişti ama...

Antalya'daki tecavüz davasının ayrıntıları belli oldu. Tecavüze uğradığını iddia eden Rus kadın meğer...

Abone ol

Antalya'da tecavüze uğradığını iddia eden Rus kadını çekilen fotoğraflar haksız çıkarttı.

Antalya'da eğlence merkezi çıkışı gideceği yere götürme bahanesiyle taksilerine alıp kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği iki kişi için şikayetinden vazgeçen Rus Olesya K. hakkında, ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ ve ’iftira’ suçlamalarıyla 2 yıldan 9 yıla hapis cezası istemiyle dava açıldı. Antalya’ya 5 yıl önce yerleşen Olesya K., 15 Temmuz gecesi bir eğlence merkezinde eğlendikten sonra evine gitmek üzere taksi beklemeye başladı.

screen-shot-2012-09-08-at-10.45.05-am.png

İddiaya göre, taksiyle kadının yanına yaklaşan O.G. ve N.D., gideceği yere kadar götürmeyi teklif etti. Bu teklifi kabul eden Olesya K., taksiye bindi. Olesya K. ile ikili bir süre Lara bölgesinde araçla gezindikten sonra Kundu Turizm Bölgesi’nde bulunan ormanlık alana gitti. Burada kadınla ilişkiye girmek isteyen O.G. ve N.D., iddiaya göre Olesya K.’nın kabul etmemesi üzerine tecavüz etti.

screen-shot-2012-09-08-at-10.45.08-am.png

Şikayet üzerine tutuklanan O.G. ve N.D., duruşmada cep telefonuyla çekilen samimi görüntüleri delil olarak mahkemeye sundu. Olesya K.’nın da şikayetini geri çekmesi üzerine 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

screen-shot-2012-09-08-at-10.45.17-am.png

RUS KADINA DAVA

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Gülay Kandemir, Olesya K. hakkında ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ ve ’iftira’ suçlamalarıyla 2 yıldan 9 yıla hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Savcı Kandemir, iddianamesinde şu görüşlere yer verdi: "Olesya K.’nın olayları farklı anlatarak ’Taksici gençler beni zorla arabaya bindirdi. Araçtan inmeme izin vermedi. Ormanlık alana götürüp tecavüz ettiler’ ifadesi üzerine O.G. ve N.D. tutuklandı. Olesya K., O.G. ve N.D. hakkında işlenmediğini bildiği bir suçu ihbar etmek suretiyle iftira edip tutuklanmalarına sebebiyet vererek hürriyetlerinden yoksun bırakma suçunu işledi. Mağdurlar şikayetçi olmamışlardır." Savcı Kandemir, ayrıca N.G. ve O.G. hakkında başlatılan ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ’nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini kaydetti. İddianameyi kabul eden 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi, davaya ilerleyen günlerde bakacak.

BU NASIL ÖĞRETMEN!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ÖĞRENCİLERİNİ EVE ÇAĞIRIP...

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “2 kız öğrencisine nitelikli cinsel istismarda bulunmak ve alıkoymak” suçlarından tutuklu yargılanan ilköğretim okulu öğretmeni U.K. (35), cinsel istismar iddialarını yalanlayarak, “D.N ve M.B. 2-3 kez evime gelip, benden kitap dergi almıştı. Bu durumdan eşimin de haberi vardı. D.N. ile sürekli telefonda görüşmemizin nedeni onun ısrarı, benim onu kırmak istemememdendir. Evime gelen mağdureleri geri çevirmemem onları kırmamaya yöneliktir. Onlarla telefonla görüşmem de, orada söylenen sözler de saçmalıktır. M.B.’nin polisle işbirliği yapıp, kumpas kurduğunu düşünüyorum” dedi.

Olayın mağdurlarından 15 yaşındaki D.N. ise, pedagog bilirkişi eşliğinde verdiği ifadede öğretmenin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ancak şikayetçi olmadığını belirtti. Anne de sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, çocukların ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığı yönünde rapor aldırılması ve M.B.’nin önümüzdeki celse dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Adana’da bir ilköğretim okulunda sosyal bilgiler öğretmenliği yapan U.K.’nin iddiaya göre geçen yıl kendisi gibi öğretmen olan eşi okulda olduğu sıralarda öğrencilerini evine çağırıp cinsel istismarda bulunduğu yönünde geçen Haziran ayında polise ihbarda bulunuldu. Ahlak Bürosu, mahkeme kararıyla öğretmenin cep telefonunu dinlemeye aldı ve fiziki takip yapılmaya başlandı. Yapılan soruşturma sonunda öğretmen U.K.’nin öğrencileri 13 yaşındaki M.B. ile 14 yaşındaki D.N.’yi zaman zaman evine çağırıp cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. 14 Haziran’da U.K. telefonla öğrencisi M.B.’yi evine çağırdıktan kısa süre sonra eve baskın yapıldı. Yarı çıplak haldeki öğretmen gözaltına alınarak tutuklandı. Savcı, öğretmen hakkında dava açtı.

ADANA'DA İĞRENÇ İDDİA!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]KÜÇÜK KIZI BÖYLE TACİZ ETTİ

Adana'da 12 yaşındaki erkek çocuğunu taciz ettiği iddia edilen 66 yaşındaki şahıs, yakalanarak gözaltına alındı.

İddiaya göre, yaklaşık 1 ay önce merkez Seyhan ilçesinde 12 yaşındaki E.A., annesiyle birlikte Sümer Mahallesi Kıyıboyu Caddesi'nde DSİ'ye ait sulama kanalı kenarında gece saat 23.00 sıralarında gezmeye çıktı. Gezerken annesinden biraz daha önde giden E.A., bankta oturan 66 yaşındaki Osman S.’ye saatin kaç olduğunu sordu. Bir süre çocukla sohbet eden yaşlı adam, E.A.'dan kendisine kibrit almasını istedi.

Çocuk bakkala gidip kibrit aldıktan sonra yaşlı adam çocuğun yanına oturmasını istedi. Çocuk yanına oturduktan bir süre sonra Osman S., çocuğu elle taciz edip öpmek istedi. Bunun üzerine çocuk bağırarak annesinin yanına kaçtı. Çocuk bağırınca yaşlı adam da olay yerinden kaçarak kayboldu. Olay sonrası aile ve çocuk şikayetçi olmadı. Ancak olaydan 15 gün sonra çocuk, Kıyıboyu Caddesi'nde yaşlı adamı görünce polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Polisler zanlıyı bulamazken, çocuk daha sonra üçüncü kez aynı bölgede gezerken yaşlı adamı görünce polise gitti. Polis bu kez zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Zanlı, Ahlak Büro Amirliği'ne getirilerek sorgulandı.

1985 yılında eşinden ayrılan ve annesiyle birlikte yaşayan zanlının cinsel istismar suçundan 2 kaydı bulunduğu ancak suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.