BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.465,78
HABER /  DÜNYA

Tecavüzcü ve katil suçunu itiraf etti

Çocukluk dönemleri için melek gibiydi deniliyor, ama 109 tecavüz davasının sanığı O.....

Abone ol

İNTERNETHABER

Robert Clive Napper'in cinayet ve suç dosyası çok kabarık, yakalanması son dört yıldır yapılan araştırmalarla mümkün oldu.

İngiltere Wimbledon'da, Rachel Nickell'i 1992 Temmuz'da öldürdüğünü itiraf etti ve hafızalardan bir türlü silinmeyen esrarlı cinayet de aydınlanmış oldu.

Özellikle genç anneleri öldürmeyi seven ve şimdiye değin faili bulunmamış olan 109 tecavüz davasının sanığı olarak kayda geçen Napper, öldürdüğü o annelerin çocuklarının karşısına çıkarıldı.

Broadmoor cezaevine gönderilen Napper için herkes ömür boyu hapis cezası istiyor. Şu an 42 yaşında olan seri tecavüzcü ve katil, 16 yıl önce işlediği Rachel Nickell cinayetini itiraf etti.

Dört yıl süresince ard arda gerçekleşen bir çok tecavüz olayının şüphelisi olarak aranıyor, ancak bir türlü ulaşılamıyordu. İlk tecavüz vakasını 1989 yılında gerçekleştirmişti ve o yıldan bu güne değin pek çok suçun daha şüphelisiydi.

Şok edici suç dosyası ortaya çıktıkça ve kanıtlandıkça halk bu psikopat katilin ölmesi gerektiğini söylüyor.

ANNE-KIZI BİRLİKTE ÖLDÜRDÜ

1993 yılında evlerinde ölü bulunan Samantha Bisset ve dört yaşındaki kızı Jazmine'nin başlarına gelen de tam bir trajediydi. Samantha ve kızını öldürmek suçundan 1995'de hüküm giyinmişti ama polisin hataları nedeniyle salıverilmişti.

Rachel Nickell'in ölümünden 16 yıl sonra Daily Mail'e röportaj veren Rachel'in eşi Andre Hanscombe, oğulları Alex'i kendisinin büyüttüğünü söyledi. Sonuçları gerçekten çok trajik olan bir çok olayın sorumlusunu polis ve emniyet olarak gören Hanscombe, 'Samantha Bisset ve kızının hayatlarını kaybetmelerine neden olan da polisin hatalarıdır' dedi.

Şimdi 19 yaşında olan Alex annesinin davasına katılmadı. Çocuk on altı yıl önce annesinin kanlar içindeki vücuduna sarılmış ve kalkması için annesine yalvarmıştı.

Dün davaya bakan yargıç tarafından Broadmoor Hapishanesine gönderilen Napper için yargıç, 'onu süresiz olarak gönderdim, toplumla ilişki kurması kesinlikle her bakımdan tehlikelidir' dedi.

Dava nedeniyle mahkemeye gelen Rachel'in anne ve babası Andrew ve Monica çifti ise perişandılar. Duruşma sonrası mahkeme önünde bir basın açıklaması yapan anne-baba herkesin başıyla onayladığı ve uzunca alkışladığı bir bildiri okudular.

'Yeniden her yerde kızımızın fotoğrafları ve videoları gösteriliyor, yeniden Rachel Nickell adı sıkça kullanılıyor. 16 yıl önce ne yaşadıysak yeniden yaşıyoruz... Bu vahşi suçlu hayatı boyunca mahkum edilmelidir. Yaptıkları yüzünden biz de hayatımız boyunca mahkum edildik' şeklinde konuşan Andrew ve Monica Nickell, bir çok kişiyi göz yaşına boğdular.