BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,18
ALTIN 2.476,96
HABER /  GÜNCEL

Gölün üzerinde yürüyorlar

Muş'ta Murat Nehri'nin kısmen donmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar, köylerine buz tutan nehrin üzerinden yürüyerek gidiyor.

Abone ol

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı, Muş'tan geçen Murat Nehri'nin de kısmen donmasına neden oldu. Nehrin donmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar ise buz tutan nehri yol gibi kullanmaya başladı.

Muş merkeze bağlı Kıyıbaşı, Dumlusu, Göçmenler, Dilimli ve Akpınar köylerinde yaşayan vatandaşlar köylerine gitmek için köy yolu yerine, buz tutan nehir üzerinde yürümeyi tercih ediyor. Köylüler bu şekilde daha kısa sürede köylerine ulaşabildiklerini belirtiyor.

Dilimli köyünde yaşayan Ramazan Sönmez, köylerine ulaşımda donan nehri kullandıklarını belirtti. Nehrin aktığı dönemlerde Muş'a gitmek için önce araçlarla uzun bir yoldan geçerek Muş - Erzurum Kara yoluna çıktıklarını ifade eden Sönmez, nehrin donması ile birlikte nehrin üzerinden yürüyerek daha kısa sürede söz konusu kara yoluna ulaştıklarını söyledi.

Alparslan 1 Barajı'nın su tutmaya başlaması ile birlikte nehirdeki su seviyesinin de düştüğünü dile getiren Sönmez, şöyle konuştu:

''Nehrin su seviyesinin az, buz tabakasının ise kalın olmasından dolayı donan nehir üzerinde yürüyoruz. Havanın çok soğuk olmasından dolayı buzun kırılması çok zor. Biz de nehrin buz tutmasından faydalanarak şehirle ulaşımımızı daha rahat sağlıyoruz. Nehrin derin olmayan ve güvenli olan bölgelerini bildiğimiz için güvenli bir şekilde geçişimizi sağlıyoruz.''