BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,91
ALTIN 2.386,65
HABER /  GÜNCEL

'Tecavüz spreyi'nin satıcısı yakalandı

Bayıltıcı spreyleri tecavüz amaçlı pazarlayan kişi yakayı ele verdi.

Abone ol

Bir internet sitesinde erkeklerin kadınlara tecavüz etmelerine imkan veren bayıltıcı sprey pazarlandığı ortaya çıkmıştı. İzmir'de, güvenlik amacıyla satılan bayıltıcı spreyleri tecavüz amaçlı pazarlayan kişi yakalandı.

Yapılan araştırmada, Ç.Ö. isimli gencin, gerçekte herhangi bir ürün satmadığı, sprey almak için hesabına para yatıranları dolandırdığı ortaya çıktı. Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberlerinin arttığı son günlerde, bir internet sitesinde kadınlara yönelik bu tür saldırıları kolaylaştıracağı vaadiyle bayıltıcı sprey pazarlandığı ortaya çıkmıştı. İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Kısa sürede, site kapatılmasına ve telefonlara da ulaşılamamasına karşın soruşturmayı sürdüren polis, gerçekte sözü edilen firmanın olmadığını belirledi.

SPREY BÖYLE PAZARLANMIŞTI

Şahsın internet sitesinden, erkeklerin "kadınları elde etmesine yardımcı olduğu" vaadiyle satılan bayıltıcı spreyin, "Amerika'dan ithal" sloganıyla pazarlandığı, spreyin tanıtımı için yayınlanan metinde, firmanın spreyi test ettiği ve "50-60 kullanımlık" olduğunun da belirtildiği anlaşıldı. Spreyin sözde 'fayda'larının da anlatıldığı sitede, "Bayılan kişi üzerinde herhangi bir yan etki göstermez, sağlığına zarar vermez. Hayvanlar üzerinde de etkilidir. Hayvanların bayıltılması gereken durumlarda da spreyi kullanabilirsiniz" gibi bilgiler de ihmal edilmemiş.