BIST 10.957
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.509,31
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad'dan kırbaça tepki

Ahmedinejad, kendisine ve hükümete hakaret ettiği iddiasıyla bir gencin kırbaçlanmasına karşı çıktı

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kendisine ve hükümete hakaret ettiği iddiasıyla bir gencin kırbaçlanmasını onaylamadığını söyledi.

Kendisine ve hükümete defalarca hakaret yapılmasına rağmen şikayette bulunulmadığını hatırlatan Ahmedinejad, ''Üst düzey yetkililer, açıkça hükümete hakaret ederken, bir gencin bana hakaretten dolayı kırbaçlanmasına razı değilim.'' ifadesini kullandı. Çeşitli haber siteleri, Peyman Arif adlı gencin önceki gün Tahran'daki Evin Cezaevinden serbest bırakılmadan önce hakkında verilen 74 kırbaç cezasının uygulandığını yazmıştı.

Öğrenci olduğu belirtilen Peyman Arif'in, İran'da 12 Haziran 2009'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasındaki izinsiz gösteriler sırasında yakalandığı, Cumhurbaşkanı ve hükümete hakaretten yargılandığı belirtiliyor. Haberlerde Peyman Arif'in bu suçtan Devrim Mahkemesi tarafından bir yıl hapis ve 74 kırbaç cezasına çarptırıldığı bilgisine yer veriliyor. İran Yargı Erkinden haberlere ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Resmi ve yarı resmi haber ajansları da konunun İran karşıtı yabancı medya ve kesimlerce suistimal edildiği yönünde haber ve yorumlara yer verdi.