BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.396,06
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Almanya'nın yardımıyla play-off'ta

Azerbaycan'ı 1-0 mağlup eden Türkiye A Milli Futbol takımı, Almanya'nın Belçika'yı 3-1 yenilgiye uğratmasıyla Avrupa Şampiyonası finalleri için play-off oynamaya hak kazandı.

Abone ol

Türkiye A Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Grup elemeleri son maçında Azerbaycan'ı Burak Yılmaz'ın ikinci yarıda attığı golle 1-0 yendi.

Almanya'nın Belçika'yı Düseldorf'ta 3-1 yenilgiye uğratmasıyla Türkiye finaller için play-off oynama hakkı kazandı.

Play-off kuraları 13 Ekim'de çekilecek, maçlar ise kasımda.

Telekom Arena'da oynanan maçı galibiyetle bitirmesi gereken Türkiye milli takımı bir yandan da Almanya'dan gelecek sonuçlara kulağını çevirmişti.

Almanya'dan beklenen gol haberleri ardarda geldi.

Maçın üçte biri dolmadan takımını öne geçiren Mesut Özil, devre sona ermeden yaptığı asistle takım arkaşı Schürle'yi golle buluşturdu.

Özil, ikinci yarının hemen başında takım arkadaşı Gomez'in kaydettiği golde de asisti yapan isim olurken, Türklerin beklentilerinin ilki gerçeklemiş oldu.

Ancak İstanbul'dan beklenen gol haberi gecikince Türk milli takımı taraftarlarının tedirginliği de giderek arttı.

İlk 11'de başlatmadığı Selçuk İnan'ı 57. dakikada Kazım Kazım'ın yerine oyuna süren Hiddink'in bu hamlesi sonuç verdi ve Galatasaray'ın yıldızı üç dakika sonra eski takım arkadaşı Trabzonsporlu Burak Yılmaz'ı gole ulaştıran pasın sahibi oldu.

Kalan yarım saat içinde Türkiye risk almadan maçın sonunu getirirken, Düseldorf'tan Belçika adına gelen gol haberi ise sadece skor tabelasında bir etki yaratıyordu.

Türkiye Teknik Direktörü Guus Hiddink maç sonunda yaptığı açıklamada ''Hedefimiz buydu'' dedi.

Hollandalı teknik adam, Türk futbolundaki zor bir sezondan sonra play-off'lara kalmış olması nedeniyle oyuncularını kutladı.

Gol gecikince takımın aşırı heyecanlandığını, duyygusal davranmaya başladığını ve pas hataları yaptıklarını Hiddink, ikinci yarıda da maçın kontrolünü ellerinde tuttuklarını kaydetti.