BIST 10.377
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.400,22
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da iki kayıp hala aranıyor!

Sel felaketinde kaybolan iki kişiyle ilgili arama kurtarma çalışmaları sürüyor!

Abone ol

Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz bölgesinde önceki gün etkili olan yağışlarda yaşanan selde Haskızılören köyünde kaybolduktan sonra hala bulunamayan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Antalya'da pazartesi günü sağanak yağmur ve fırtınanın vurduğu Haskızılören köyü sakinleri bir yandan yaralarını sarmaya diğer yandan da kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarına 100'ün üzerinde arama kurtarma ekibi katılıyor. Yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki derenin etrafında köpeklerle arama yapılıyor.

Öte yandan, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel ve Hüseyin Samani ile İl Başkanı Mustafa Köse de bugün köye giderek vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Köyde evleri yıkılan vatandaşları ziyaret eden AK Partili milletvekilleri, yaraların en kısa sürede sarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Menderes Türel, selin vurduğu Haskızılören köyünün afet bölgesi ilan edileceğini açıkladı. Gerekli çalışmaların tamamlandığını belirten Türel, kesin kararın Bakanlar Kurulu'ndan çıkacağını söyledi. Türel ayrıca, sel felaketinden etkilenen diğer köyler ve tarım alanları için de 'Genel Hayata Etkililik Kararı' alındığını duyurdu.