BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Osman Baydemir'i gözaltı telaşı sardı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, partililerin gözaltına alınmasını eleştirdi

Abone ol

'Bedeli ne olursa olsun, asla zulme ve asla zalime teslim olmayacağız' diyerek göndermelerde bulunan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, yine sert eleştirilerde bulundu.

Baydemir, Türkiye genelinde Kürt legal, demokratik siyasetine yönelik büyük ve haksız bir operasyon yapıldığını iddia ederek şu ifadelerde bulundu:

"Şu gün itibarı ile 98 seçilmiş belediye başkanı arkadaşımız, meclis üyesi arkadaşımız, il genel meclisi üyesi arkadaşımız ve 6 parlamenterimiz halen tutuklu olarak cezaevinde bulunmaktadır. Topluma ve bize öyle bir mesaj veriliyor ki her gece yattığımızda ’Bu gece acaba gözaltına alınacak mıyız?’ duygusu bize yaşatılıyor." 

KADDAFİ, MÜBAREK VE ESAD GİBİ...

BDP'li Baydemir sözlerinin devamında da iddialı konuştu. "Çok açık ve net söylüyoruz. Biz dışarıda kalan belediye başkanları olarak ister cezaevine koyun, ister koymayın biz adalet talebinden, özgürlük talebinden, onurlu bir barış talebinden ve halkımıza hizmet talebinden asla geri durmayacağız. Bedeli ne olursa olsun, asla zulme ve asla zalime teslim olmayacağız. Bu duygularla Şırnak halkı ile dayanışmak için geldik, belediyemizle dayanışmak için geldik. Belediye meclis üyelerimize hem geçmiş olsun demek için hem de bundan sonraki çalışmalarında başarı dilemek için geldik. Bu güne kadar 8 saat çalışıyor isek halkımız için bu günden sonra 16 saat çalışacağız. Zülüm yapanın sonu Kaddafi, Mübarek ve Esad gibi olsun."