BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.434,67
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz mağduruna af

Hem toplu tecavüze maruz kaldı hem kırbaç yedi. Bir de hapis cezası verilince kral devreye girdi.

Abone ol

Suudi Arabistan'da toplu tecavüze uğradığı halde 200 kırbaç ve 6 ay hapse mahkum edilen kadın Kral Abdullah tarafından affedildi.

Kadına, akrabası olmayan bir erkeğin arabasında bulunduğu gerekçesiyle ceza verilmişti. Suudi Arabistan'da kadınların yakın aile fertleri dışındaki erkeklerin otomobillerine binmeleri yasak.

Bir Suudi gazetesi afla ilgili olarak Adalet Bakanı'nın açıklamalarına yer verdi. Bakan, Kral'ın kamu yararı gördüğü durumlarda af çıkarabileceğini, ama bunun mahkeme kararının yanlış olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Yedi erkeğin cinsel saldırısına hedef olan kadın önce akrabası olmayan bir erkeğin arabasında olduğu gerekçesiyle 90 kırbaca mahkum edilmişti.

Kadının avukatı temyize gidince mahkeme cezayı 200 kırbaç ve altı ay hapse yükseltmişti.

Ceza büyük uluslararası tepkiye yol açmış, fakat Suudi Adalet Bakanı kadının bir erkekle yalnız kalmak suretiyle tecavüze sebep olduğu anlamına gelen bir açıklama yapmıştı.

Şimdi Kral Abdullah'ın kadın için af çıkarması muhafazakar internet sitelerinde eleştiriliyor. Kral Batıyı memnun etmek için şeri kuralları çiğnemekle suçlanıyor.