BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.424,08
HABER /  GÜNCEL

TDH de yargıdan dert yandı

Yargı tartışmaları TDH'nin de gündeminde. Partiden hükümetin yargıya yönelik eleştirilerine benzer açıklamalar geldi.

Abone ol

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) kurucu üyesi Murat Hazinedar, yargıdan bir vatandaşın bile memnun olmadığını, Anayasa'da toplu olarak yargı ve siyasi reform yapılması gerektiğini söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünde kurulan Türkiye Değişim Hareketi(TDH), kurucu üyeleri Afvan Keseci, Seda Eyüpoğlu, Faik Tunay, Ali Ünver ve Murat Hazinedar, Karadeniz Bölgesi gezisi kapsamında TDH Samsun İl Başkanlığını ziyaret ederek, il teşkilatı ile tanıştı. Burada açıklama yapan kurucu üyelerden Murat Hazinedar, İktidar oldukları takdirde Türkiye'yi tam demokrasi idealine kavuşturacaklarını söyledi.

Anayasa'da yapılacak olan değişimin çok küçük kapsamda yapıldığını belirten Hazinedar, böyle küçük bir değişimi kabul etmeyeceklerini, tamamen toplumu kucaklayan bir Anayasa olmasını istediklerini söyledi. Hazinedar, "Yargıdan memnun olan bir vatandaşımız bile yok. Yargı reformunu destekliyoruz fakat, yargı ve siyasi reform birlikte yapılmalıdır." dedi.

TDH İl Başkanı Refik Karakoç da kurucu üyeleri ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi.