BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.411,90
HABER /  DÜNYA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten 19 Mayıs mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 19 Mayıs’ta başlatılan büyük mücadele ile Türk milletini Anadolu’nun ortasında küçük bir toprak parçasına sıkıştır...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 19 Mayıs’ta başlatılan büyük mücadele ile Türk milletini Anadolu’nun ortasında küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planlarının yırtılıp atıldığını belirterek, "Tarih boyunca kurduğu devletler ve medeniyetler ile insanlığa hizmet eden milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için Samsun’dan başlatılan mücadeleye en çok istikbalimizin teminatı gençlerimiz sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edeceklerdir" dedi.
TBMM Başkanı Çiçek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bugün, batılı emperyalist istilaya karşı başlatılan tam bağımsızlık mücadelesinin 94. yılını kutladıklarını ifade eden Çiçek, istiklal inancının harekete geçtiği bugünün bütün Türk milletine kutlu olmasını diledi. Çiçek, şunları kaydetti:
"Özgürlük ve bağımsızlık ülküsünden tarihi boyunca taviz vermemiş Türk milleti için büyük anlam ifade eden bu gün, devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Düvel-i Muazzama’ya karşı milli direnişi başlattıkları gündür. Her yıl büyük sevinç ve heyecanla kutladığımız bugün, bin yıllık yurdumuzda güneş yeniden doğmuştur. Büyük önder Atatürk ve arkadaşları, 94 yıl önce başlattıkları mücadele ile inançlı ve kararlı bir milletin her türlü yokluğa göğüs gererek neleri başarabileceklerini bütün dünyaya göstermişlerdir. Başlatılan bu büyük mücadele ile dünyadaki mazlum milletlerin son umudu olan Türk milletini Anadolu’nun ortasında küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planları yırtılıp atılmıştır. Tarih boyunca kurduğu devletler ve medeniyetler ile insanlığa hizmet eden milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için Samsun’dan başlatılan mücadeleye en çok istikbalimizin teminatı gençlerimiz sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edeceklerdir. Birlikte, barış içinde, bağımsız bir şekilde yaşamak için başlatılan kurtuluş mücadelesinin mesajı, Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça asla unutulmayacaktır. Enerjilerine, geçmişten devraldıkları bilgi ve deneyimi rehber eden gençlerimiz, kendilerine bırakılan emaneti büyük bir onurla gelecek kuşaklara taşıyacaklardır. Bu nedenle, 19 Mayıs yurdumuzun her köşesinde büyük bir gurur ve sevinçle kutlanmaktadır. Bu inanç ve düşüncelerle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının, huzur, güven ve barış içinde kutlanmasını diliyor, ulusal bağımsızlık ve hürriyetimiz için kendilerini milletimize vakfeden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yurdumuzun istiklalinde emeği olan bütün büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."