BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tatlısesi öldürme planı

Sauna Çetesi Amerikalı askerlerden ilham alarak Tatlıses için bu planı yaptı.

Abone ol

Küre Operasyonu'nda tutuklanan Sauna Çetesi lideri Kasım Zengin, adamlarından Serdar Yük ile yaptığı görüşmede Tatlıses'i öldürme planını şöyle anlattı: "MİT kimlikleri ve silahlarla orayı basacağız. Kelepçe takacağız. Kafasına çuval geçirip götüreceğiz..."

Kuzey Irak'ta ABD'li askerlerin Türk subaylarının kafasına çuval geçirmesinin 'sauna çetesi'ne ilham kaynağı olduğu, sanıkların İbrahim Tatlıses'in kafasına çuval geçirmeyi planladıkları ortaya çıktı. Soruşturma kapsmında tutuklanan sanıklar, daha önceki telefon konuşmalarında ünlü sanatçıyı nasıl sorgulayacaklarını ve gerekirse nasıl öldüreceklerini anlatıyor. SABAH'ın edindiği bilgilere göre sanıklar, Tatlıses'ten istedikleri parayı alamayınca 'derin devlet' rolüne soyundu.

Bu durum en net olarak, çete lideri Kasım Zengin ile Serdar Yük arasındaki konuşmada kendini gösterdi. Bu konuşmada geçtiği iddia edilen ifadelere göre, Kasım Zengin 'lolo' diye bahsettiği Tatlıses'ten para alabilmek için sorgulama ve gerekirse öldürme planını ilk kez Serdar Yük'e anlattı.

'YA PARAYI VERİR YA DA...'

Zengin, Serdar Yükten, 'Hacı' diye bahsettiği bir kişi ile temasa geçerek,iki Uzi marka silah, mermi ve rahatça sorgulama yapabilecekleri bir yer hatta asker sağlamasını istedi. Zengin'in Serdar Yük'e planı aktarırken çarpıcı konuşmalar yaşandığı da tespit edildi. Kasım Zengin'in, Serdar Yük'le yaptığı telefon konuşmasında, İbrahim Tatlıses'in PKK ile bağlantısı olduğunu ve Tatlıses'in PKK'nın Almanya ile Kuzey Irak'taki hangi adamlarıyla irtibat halinde olduğunu bildiklerini söylediği ortaya çıktı.

Zengin'in ayrıca Tatlıses'i sorgulayacaklarını, para vermeye yanaşmazsa da cezaevine gideceğini söylediği de öğrenildi. Zengin'in Serdar Yük ile konuşmasında, Tatlıses'e önce MİT kimliği göstereceklerini, daha sonra da kafasına çuval geçirerek götüreceklerini söylediği de gelen bilgiler arasında. Kasım Zengin'in çuval planlarını anlattığı iddia edilen konuşmalarda, Tatlıses'in şirketinin önüne iki arabayla giderek maskeli biçimde içeri gireceklerini, hızla kelepçeleritakıp kafasına çuval geçirdikten sonra Tatlıses'i götüreceklerini söylediği de öğrenildi. Kasım Zengin'in konuşmasında, bunu herkesin güçlerini görmeleri için yapacaklarını anlatırken, bu plandan bahsettiği kendi adamı Serdar Yük'e bile 'bunu devlet için yaptıkları' izlenimini de vermeye çalıştığı belirtiliyor.

'SAVCININ SONU DA AYNI OLUR'

Zengin'in daha sonra; İbrahim Tatlıses'in PKK'lı teröristleri kendi kredi kartıyla tedavi ettirdiğini ve PKK'ya yardım ve yataklık ettiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünü göstermek maksadıyla Tatlıses değil, her kim olursa olsun infaz edeceklerini belirttiği de iddia edildi. Zengin'in, buna karşı çıkacak bir savcı olduğu takdirde, o savcının da aynı sonu paylaşacağını ifade ettiği de ileri sürüldü. Kasım Zengin'in planlarını anlattığı, sanık Serdar Yük.

Haber: Göksel ÇAĞLAV-Ersan ATAR
Kaynak: