BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKKnın bombaları NATOdan

Şemdinli Komisyonuna ifade veren Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'den şok açıklamalar..

Abone ol

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Kuzey Irak’tan son dönemde Türkiye’ye giren patlayıcı maddelerin NATO malzemesi olduğunu açıkladı

TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Aydıner, 2005 yılında 346 kilo patlayıcı madde ele geçirildiğini söyledi...

Terör örgütü PKK’nın, 1 Haziran 2004’ten sonra taktik değiştirdiğini ve bombalama, bomba tuzaklama, mayın tuzaklama gibi eylemlere başladığını belirten Gökhan Aydıner, 2005 yılında sağ terör örgüt eylemleri bir önceki yıla göre yüzde 26 azaldığını, sol terör eylemlerinin ise yüzde üç azaldığını bildirdi.

Aydıner, “PKK’nın eylemleri ise ise bu dönemde yüzde 27.5 arttı. Eylem sayısı 1028 iken 1300’lere çıktı” dedi.

BOMBALAR BAKKALA DÜŞTÜ

PKK’nın araba altlarına bomba koyma, mayınlı bombalama gibi eylemlerde kullandığı plastik patlayıcı sayısında büyük artış yaşandığını kaydeden Aydıner, “C4 patlayıcı NATO malzemesidir. Avrupaínın bir iki ülkesinde daha satılır. Ama kontrollü satılır. Irak’ta devlet yapısı yok olunca, kuzeyde hâkimiyet kalmayınca, bunlar piyasaya düştü. Bakkala kadar düşmüştür” dedi.

PKK’nın 2004’te taktik değiştirmesinden sonra Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sokulan patlayıcı miktarında da büyük artış olduğunu belirten Emniyet Genel Müdürü, 2005’te tam 346 kilo plastik patlayıcı ele geçirildiğini, bu rakamın 2002’de sadece 5 kilo 800 gram olduğunu söyledi. Aydıner 2003’te 55.9 kilo, 2004’te 231 kilo C4 ve A4 ele geçirildiğini kaydetti.

HİZBULLAH NASIL ÇÖKTÜ?

TBMM Araştırma Komisyonu’na, Hizbullah ve El Kaide terör örgütleri ile ilgili de bilgi veren Gökhan Aydıner’in, öldürülen örgüt lideri Hüseyin Velioğlu’nu, kapıya çıkarılmış bir kundura ve çekilmemiş bir perdenin ele verdiğini söyledi. Hizbullah terör örgütünün yerelde PKK ile mücadele ederek işin içine girdiğini belirten Aydıner, örgüt lideri Hüseyin Velioğlu’nun, “PKK bizim için Allah’ın bir lütfudur” sözlerini hatırlattı.

Aydıner, öldürülen Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ın ilk kez bu tehlikeye dikkat çektiğini ifade ederken, Velioğlu’nun yakalanmasını, “Örgüt, diğer örgütlerin aksine yaptığı eylemleri üstlenmiyor. Bu nedene çökertilmesi de güç oluyordu. Haberleşme birkaç kez el değiştirip gerçekleştiriliyordu. Takipte çok zorlanıldı. Bir eve giriyor, bazen 6 ay çıkmıyordu. Sonradan tecrübe kazanıldı. Perde hareketi, kundura konuş şeklinden manalar çıkarıldı” diye anlattı.

Kaynak: