BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  MAGAZİN

Tatlısese foseptik cezası

Bodrum'da yaptırdığı apart otelin foseptiğini, kaldırımı kırarak açtıran türkücü İbrahim Tatlıses'e tepki yağdı.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi Bitez Beldesi'nde yaptırdığı apart otelin foseptiğini, kaldırımı kırarak açtıran türkücü İbrahim Tatlıses'e tepki yağdı. Bitez Belediyesi tarafından fosseptikle ilgili tutanak tutulup, para cezasının, yanı sıra hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulan Tatlıses, "Tesisimin atık su ve katı atıklarını kanalizasyona bağlamak istedim, çevredeki siteler engel oldu. Tesis içindeki fosseptik de yeterli olmayınca kamuya terk ettiğim alana geçici olarak fosseptik yapmak için sözlü izin aldım. Sezon sonunda kalıcı çözüm bulacağım" dedi.

Ünlü türkücünün, Bitez Beldesi'nde inşa ettirdiği, 48 apartın bulunduğu yüzme havuzlu lüks Tatlıses Paradise Apart Otel'in 100 tonluk foseptiğini Bergamut Caddesi kaldırımını kırarak açtırması tepkilere neden oldu. Bitez Tabiat Varlıklarını Koruma ve Güzelleştirme Derneği (BİTAV) üyeleri belediyeyi telefon yağmuruna tutarak şikayet ederken, Tatlıses'in çukur için belediyeden izin almadığı ve ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Bitez Belediyesi zabıtaları iki gün önce tutanakla olayı saptadı. Ancak işçiler çukuru yapmaya devam etti. Otel yöneticilerinden Ali Sarpalı, "Biz buraya otele yetmediği için takviye fosseptik yapıyoruz. Burası bizim arazimiz, belediyeden izin aldık" dedi.

İbrahim Tatlıses de turizm sezonu öncesinde tesisin katı atıklarını yandaki sitelerin bağlı bulunduğu kanalizasyona bağlamak için tüm girişimleri yaptığını, 60 bin YTL önerdiğini ancak sonuç alamadığını belirterek şunları söyledi:

"Sonunda sezon sonuna kadar idare etmek için belediyeden sözlü izin aldım. Çukuru açtığımız yer bizim kamuya terk ettiğimiz alan. Ayrıca atıkların çevreye zararı olmaması için her türlü tedbiri aldım. fosseptik çukurunu her gün boşaltacağız. Ayrıca çevredeki sitelerin fosseptikleri de benim bahçeme akıyor. Ancak bugüne kadar ben kimseyi şikayet etmedim. Beklemediğimiz bir durumla karşılaştık, insanlar biraz daha anlayışlı olabilir. Sezon sonunda orayı iptal edip, kent kanalizasyonuna bağlayacağım. Bunu büyütmeye gerek yok."

Bitez Belediye Başkanı Anavatan Partili Halil İbrahim Filis ise kendisini ziyarete gelen Tatlıses'e bu konuda izin vermediğini, bu nedenle belediye ekiplerinin kaçak, ruhsatsız ve projesiz yapılan çukur hakkında tutanak tuttuğunu belirterek, "Encümen para cezası verecek. Ayrıca Tatlıses hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Tatlıses tesisi yaparken bunu düşünmeliydi. Halktan gelen haklı tepkiler üzerine yasal işlemleri başlattık" dedi.