BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

Semihin golü başkanı coşturdu

Gaziosmanpaşa kırmızı beyaz bayraklarla yine karnaval alanına döndü. İlçe “Türkiye, Türkiye” sesleriyle inledi.

Abone ol

Milli takımımız Hırvatistan karşısında her şeyin bitmek üzere olduğu bir anda Semih’le bulduğu golle kendine geldi ve penaltı atışları sonrasında yarı finale adını yazdırdı.

GOP Belediyesi önünde kurulu dev ekranın uğuru sürüyor. Grup maçlarında yenilgi yüzü görmeyen Hırvatları penaltılarla mağlup ettik ve Avrupa Şampiyonasında ilk kez yarı finale adımızı yazdırdık.

GOP Belediye Başkanı Dr Erhan Erol “ Türkiye’mizin final oynaması kimse için sürpriz olmasın.” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi önüne kurulan dev ekranda Gaziosmanpaşalılar Türk Milli Takımı’nın grup maçlarında İsviçre ve Çek Cumhuriyeti galibiyetlerinden sonra dün de Hırvatlar önündeki çeyrek final zaferini birlikte kutladılar. Dr Erhan Erol, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve binlerce Gaziosmanpaşalı vatandaşın birlikte seyrettiği maçın uzatmalarının son dakikasında bozulan moraller, tam her şey bitti derken yine son dakika içerisinde Semih’in golüyle birlikte mutluluğa dönüştü. Uzatmaların son saniyelerinde gelen gol ve penaltılar sonrasında gelen zafer büyük sevinç yaratırken GOP Belediye Başkanı Dr Erhan Erol maç sevincini vatandaşlarla birlikte yaşadı.

GOP’ da nefesler tutulmuştu. Doksan dakika gol yoktu ve sonrasında uzatmalar başladı. Maç artık penaltılara kalacak derken son dakika, 119. dakikada gelen gol herkesi şok etti. Ancak, uzatmaların son saniyelerinde Semih sahneye çıktı ve maçı penaltılara taşıdı. Milli takımımız üçte üç atarken, Hırvatlar bir penaltıyı gole çevirmişti ve kalecimiz Rüştü son penaltıyı kurtarınca Gaziosmanpaşa ayağa kalktı. Maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte Gaziosmanpaşalılar ellerindeki Türk bayraklarıyla ilçenin cadde ve sokaklarını adeta karnaval alanına dönüştürdü. “Türkiye, Türkiye” seslerinin sabahlara kadar sürdüğü gösterilerde birçok vatandaşın sevinç gözyaşları döktüğü görüldü.

Turnuva öncesi Türk Milli Takımının tüm Avrupa’yı şaşırtacak bir performans göstereceğini belirten Dr Erhan Erol dünkü zaferden sonra yaptığı açıklamada özetle şu görüşlere yer verdi. “ Türkiye’mizin final oynaması ve sonrasında gelebilecek olan Avrupa Şampiyonluğu kimse için sürpriz olmasın. Türk Milli Takımına bu Milli maçta kazandığı moralle önüne kim gelirse gelsin artık fark etmez. Yarı finalde Almanya ile oynayacağımız karşılaşmayı Gaziosmanpaşa Halkı ile birlikte seyretmek ve finale yükseldiğimizi görmek en büyük beklentimizdir. Bu zafer tüm ülkemize kutlu olsun.”