BIST 10.056
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.434,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taşköprü'ye Letonyalı sarımsak güzeli

Taşköprü ilçesinde 24'ncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali kapsamında Sarımsak Güzeli Yarışması düzenlendi.

Abone ol

 Birbirinden güzel 13 kızın yarıştığı yarışmada Letonya'dan Lasma Vitolena Sarımsak Güzeli seçildi.

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen Kültür ve Sarımsak Festivalinde önce yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri sunuldu. Güzellik yarışmasında ise Türkiye'den, Letonya'dan, Romanya'dan, İspanya ve Montenogro'dan katılan güzeller
yarıştı. 12 numara ile yarışan Letonya'dan Lasma Vitolena Sarımsak Güzeli seçildi.

Montenegro'dan 8 numaralı Miovio Jovana Pompeiopolis Güzeli, 13 numara Taşköprülü Tuğçe Arkan da Festival Güzeli seçildi.
Dereceye giren güzeller Kaymakam Ayhan Kartlı ve Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ı dansa kaldırdı. Sarımsak Güzeli Letonyalı Lasma Vitolena, her gün sarımsak tükettiğini ve güzelliğini sarımsak yemeye borçlu olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Arslan da güzelleri tebrik ederek daha güzel festivallerde buluşma dileğinde bulundu. Altı kişilik jüri, her biri birbirinden alımlı güzeller arasında tercih yapmakta zorlandı. Yarışmada dereceye giren üç güzele Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan sarımsak başta olmak üzere çeşitli hediyeler takdim etti. Güzeller sarımsaktan yapılmış taçları kafalarına takarak objektiflere poz verdi.