BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.449,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Öğretmenin Sevdası piyasaya çıktı

Eğitimci Bahattin Doğancı, 30 yıllık öğretmenlik döneminin hatıralarını bir kitapta topladı.

Abone ol

Yıllarca özel ve devlet okullarında öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan eğitimci Bahattin Doğancı, 30 yıllık öğretmenlik döneminin hatıralarını bir kitapta topladı.

Yüce bir meslek olan, birilerine bir şeyler öğretmenin ideal sanatkarı 'öğretmendir' mantığından yola çıkarak hatıralarının bir kısmını kitaplaştıran Bahattin Doğancı, 1942 yılında öğretmen bir ailenin ferdi olarak dünyaya geldi. 1963 yılında atıldığı eğitim camiasında tam 30 yıl hizmet etme aşkı ve sevdası ile çalışan eğitimci Bahattin Doğancı, kitabında ilk öğretmenliğe başladığı Manisa'nın bir köyünden, emekli olduğu Bolu'nun bir köy okuluna kadar olan anılarına yer veriyor. Birçok ismin yetişmesine emek veren Doğancı, meslek hatıraları yanı sıra sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarında da başından geçenleri bu kitapta okuyucusunun önüne seriyor.

Kah bir okulda öğrencilerine ilk defa İstiklal Marşı öğrettiğini, kah bir başka okulda 12 Eylül öncesi yaşanan sıkıntılara nasıl çözüm yolları bulduğunu, kah bir yurdun açılması için nasıl bir çaba sarfettiğini anlatan Doğancı'nın kitabı Akçağ yayınları arasında yayınlandı.

Bir solukta okunacak 144 sayfadan oluşan 'Öğretmenin Sevdası' isimli eser üç ayrı bölümden ve 34 ayrı anıdan oluşuyor.