BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.396,19
HABER /  POLİTİKA

Taşı atmayan Yıldız tekmeyi patlattı!

Batman'da elinde taşla yol kesen BDP'li milletvekili Bengi Yıldız, bu kez de bir polis aracını tekmeledi!

Abone ol

Batman'daki Nevruz kutlamaları esnasında, polisin müdahalesi üzerine elindeki taşla yol kesme görüntüleri basına yansıyan ve tartışmaların odağı haline gelen BDP Milletvekili Bengi Yıldız, bu kez de polise şemsiye ve tekmelerle saldırdı!

NEVRUZ KUTLAMALARINDAKİ TAŞLI SALDIRIDAN KARELER İÇİN TIKLAYIN!..

Yıldız, Diyarbakır'da BDP tarafından düzenlenen 'Sivil itaatsizlik' protestosu için yol ortasında yaptığı oturma eylemi esnasında yanından geçen sivil bir polis memuruna önce şemsiye ile saldırdı, bununla yetinmeyen Yıldız, akabinde aracı tekmeledi.

Araç sürücüsü tepki gördüğünü anlayınca gaza basıp olay yerinden uzaklaştı.

YAĞMUR ALTINDA EYLEM

BDP Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız yolda oturma eylemi yaptı. Gece geç saatlerde Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Demokratik Çözüm çadırına polis tarafından yapılan operasyon sonrasında kaldırılan çadır operasyonunu protesto etmek için yol ortasında sandalyeler üzerinde yağmurun altında oturma eylemi yaptı.

ŞEMSİYESİYLE SALDIRDI

Şiddetli yağmurun altında eylem yapan vekillerin yanından gecen ve sivil polis olduğu iddia edilen bir araç yanlarında durunca Milletvekili Bengi Yıldız, şemsiyeyle sürücüye saldırdı.

ARACI TEKMELEDİ

Aracın camını kapatan sürücü çevredekilerin tepkisini çekti.Yıldız hırsını alamadan geri döndü ve aracı tekmeledi. Araç sürücüsü tepkiler üzerine gaza basarak olay yerinden ayrıldı.

Bengi Yıldız bir şey olmamış gibi sandalyesine oturup eylemine devam etti.

POLİSİN YOLUNU TAŞLA KESMİŞTİ

Batman'da Nevruz kutlamaları sonrasında merkeze doğru yürüyüşe geçen BDP'li vekiller ve kalabalık polisle çatışmıştı.

Çıkan olaylarda Barış ve Demokrasi Partisi Batman Milletvekili Bengi Yıldız eline taş alarak polis ve yoldan geçen araçları taşlamıştı. Şehirler arası otogar yanında düzenlenen Nevruz kutlamaları sonrasında Diyarbakır caddesi üzerinde kurulan Demokratik Barış çadırına yürüyüş düzenlenmişti.

BENGİ YILDIZ ELİNE TAŞ ALIP POLİS VE ARAÇLARI TAŞLADI

Milletvekili Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu kalabalık Diyarbakır caddesi Turgut Özal Bulvarını trafiğe kapattı. Kalabalık arasından polise taş ve molotof atılması üzerine polis göstericilere müdahale etmişti.

PKK'lılar gibi giyinen ve çıkan olaylar sonrasında sinirlenen BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, eline taş alarak polis ve yoldan geçen araçları taşlamıştı. Çıkan olaylar sonrasında 60 kişi gözaltına alındı 200 molotof ele geçirilmişti.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER