BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Dubai'de 16 bin Türk yapımı tabanca ele geçirildi'

Dubai Emniyet Müdürü silahların Yemen'deki Şii isyancılara gönderilmeye çalışıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri polisi, Yemen'e sokulmaya çalışılan 16 bin adet Türk yapımı tabancaya el konulduğunu açıkladı.

Dubai Emniyet Müdürü Dahi Halfan Tamim, düzenlediği basın toplantısında olayla ilgili olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan altı Arap kökenli kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Bir ihbarı değerlendirdiklerini söyleyen Tamim, gemiye Türkiye'den yüklenen ve Mısır üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri'ne ulaşan sahte markalı tabancaların saklandığı depoya baskın düzenlediklerini belirtti.

'Sahte markalı'

Polis yetkilileri, bir konteyner içinde bulunan silahların Türkiye'de "İrfan" isimli bir kişinin atölyesinde üretildiğini belirlediklerini, tabancaların Şii isyancıların hükümete karşı savaştığı Kuzey Yemen'deki Saada kentine gönderilmeye çalışıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Dahi Halfan Tamim, soruşturma çerçevesinde Türkiye, Mısır ve Yemenli yetkililerle işbirliği yapıldığını kaydetti.

Tamim "Bunlar kişisel silahlar. Ordunun kullanacağı silahlar değil. Yiyecek alacak parası olmayan, yokluk içindeki insanlar neden silah satın alırlar anlayamıyorum." dedi.

Dubai Emniyet Müdürü, silahların ne yapılacağına dair bir soruyu yanıtlarken de "Kaliteleri iyi değilse imha edeceğiz. İyiyse satıp, parasını öksüzlere ve ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağız" diye konuştu.