BIST 10.175
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.405,45
HABER /  DÜNYA

Uzak Doğu'da iki büyük deprem daha

Tayland ve Myanmar yakınlarında biri 7 büyüklüğünde iki deprem oldu.

Abone ol

Tayland ve Birmanya yakınlarında biri 6.8 büyüklüğünde iki deprem oldu. ABD Jeolojik Araştırma merkezi, ülkenin kuzeydoğusunda Tayland ve Laos sınırında meydana gelen depremlerden birinin anlık büyüklüğünün 7 olduğunu açıkladı. Daha sonra depremin büyüklüğü kayıtlarda 6.8 olarak değiştirildi.

TSUNAMİ BEKLENMİYOR!

Myanmar'da meydana gelen şiddetli depremlerin tsunamiye yol açmasının beklenmediği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Myanmar'ın kuzeydoğusunda, Tayland ve Laos sınırında saniye farkıyla meydana gelen, her ikisi de 6.8 büyüklüğündeki depremlerin, ilkinin 10 kilometre, ikincisinin ise 230 kilometre derinlikte olduğu açıkladı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bile hissedilen depremlerin, Tayland'ın Chiang Rai kentinin 110 kilometre kuzeyinde meydana geldikleri belirtildi. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, iç kesimde meydana gelen depremlerin tsunamiye yol açmasının beklenmediğini duyurdu.

Birmanya: ( Myanmar ya da Burma ) Güneydoğu Asya'da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Laos, ve Tayland arasında yer alan ülke.