BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşerona kadroda son durum 4E statüsü geliyor

Taşerona kadroda son durum ne taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? Taşeron işçiler için artık sayılı günler başladı. Taşeron işçilerin 4e statüsünden kadroya geçeceğinin üzerinde duruluyor. Peki nedir bu 4e statüsü hakları neler?

Abone ol

800 binden fazla taşeron işçi artık kadroya geçmek için gün sayıyor. Taşeron işçilerin kadroya geçmesinde en merak edilen konulardan biri de statü. Gelin hep birlikte taşerona kadroda son duruma bakalım.

Türkiye'de hem özel sektörde hem de kamuda çok önemli sayıda 'taşeron' adı altında çalışan var. İçlerinde memur görevlerini yapanlar da var, çok önemli pozisyonlarda olan da. Bunun önüne geçilmek için artık taşeron işçiler kadrolu olacak. Peki taşeron işçiler kadroya geçerken memur mu yoksa işçi mi olarak kalacak?

TAŞERON 4E KADROSU GELİYOR

Taşeron işçiler kadroya geçerken iddialara göre 4E statüsünden yararlanacak. Güvenlik sözleşmesinden geçen taşeron işçiler kamuda 'özel statülü sözleşmeli personel' olarak istihdam edilecek. Bunun için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesine bir ek yapılarak bu personelin 4E'li olması sağlanacak.  Kadroya geçen taşeronlar çalıştıkları kurumlarda aynı görevleri yapmaya devam edecekler.Öğrenim düzeyleri yaptıkları işten farklı olanlar, eğitimlerine uygun işlere de kaydırılabilecek.

MAAŞLAR AYNI OLACAK

Tüm ücretlerde standart sağlanacak. Yani aynı işi yapan kamu personeli ile aynı maaşı alacaklar. Böylece bazı taşeron işçilerin maaşları yükseltilecek.