BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tasarımda Zaman gibisi yok

Zaman Gazetesi, tasarımıyla okuyan herkese haz veriyor. Zaman'ın bu başarısı, madalyalarla süslenmeye devam ediyor. Zaman yine SND'de ödül aldı.

Abone ol

Zaman Genel Yayın Yönetmeni gazeteyi tasarlayanlara teşekkür etti. Çünkü Zaman, yine SND'de ödül aldı.

Görsel

tasarımcılarımızı

bir kere daha

alkışlıyoruz…

2004 SND sonuçları açıklandı. Zaman bu kez 1 gümüş, 4 mükemmellik ödülü aldı. Dünyada SND (Society for News Design) kadar tasarım konusunda yetkin bir kuruluş yok. O yüzden alınan ödüller gazete tasarım dalının Oscar’ı olarak biliniyor.

Zaman okurları bu ödüllere artık alıştı; çünkü her yıl alınan ödülleri okuyor, sevincimizi paylaşıyor. Yarışmaya bu yıl 29 ülkeden 450 gazete, 15 bin tasarımla katılmış. Katılımcı gazetelerin listesi, ödüllerin önemini yeterince izah ediyor: Independent, New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, USA Today, Toronto Star, Telegraph, Times, Frankfurter Allgemeine, Houston Chronicle, Boston Globe, Chorlotte Observer, Chicago Tribune, Die Zeit, Los Angeles Times...

20 kategoride 6 altın madalyanın verildiği yarışmada Zaman gümüş madalya alarak, onun yanına 4 mükemmellik ödülü ekleyerek Washington Post, Wall Street Journal, USA Today, Times, Frankfurter Allgemeine gibi ünlü gazetelerin önüne geçti.

Görsel yönetmenimiz Fevzi Yazıcı başta olmak üzere Zaman’ın dünya çapındaki tasarımına imza atan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda altın madalyalar da gelecek; çünkü Zaman okurları bu güzelliği hak ediyor.

YAZI:Ekrem DUMANLI
ZAMAN