BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarlasını sera yaptı örnek oldu

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Matarlı köyünde çiftçilik yapan Bülent Erden, kendine ait tarlada sera yaparak ilk sebzeyi aldı.

Abone ol

 Alaşehir'de ilk kez yapılan seracılıkta başarı yakalandı.

Alaşehir'de ilk sera denemesini gerçekleştiren Bülent Erden, "Bölgemizin genel geçim kaynağı çekirdeksiz üzüm olduğu için ilk etapta kuru üzüm kurutma serası yapmayı planlamıştım. Sonra yaptığım araştırmalarda seracılık olarak Antalya ve Alaşehir'in iklim farkı olmadığını öğrendim. İklim farkı olmadığına göre Alaşehir'de de seracılık yapılabileceği düşüncesiyle bu işe başladım. Kaymakamlığı verdiği fon desteği ile 15 bin TL'ye mal olan bin metrekare alan üzerine serayı kurdum. Kurduğum serada geçen yıl marul üretimi yaptım, olumlu sonuç aldım. Bu yıl ilk kez biber, patlıcan, salatalık, fasulye, bamya ve kabak üretimi yaptım. İlk çalışmamda normal üretimden yaklaşık bir buçuk ay önce ürün elde ettim. Seradan Nisan ayı sonuna doğru ürün almaya başladım. Ayrıca bu yıl ilk kez kavun, karpuz ve çilek üretimini denedim. Bu ürünlerde de normal üretim zamanından yaklaşık bir ay önce üretim gerçekleştirdim. Bu doğrultuda önümüzdeki yıl sera alanımı bin metrekare daha büyüterek 2 bin metrekareye çıkaracağım. Bu yıl yetiştirdiğim ürünlere ilave olarak çilek, kavun ve karpuz üretimi de yapacağım" dedi.

Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan sera alanında yaptığı incelemelerde, serada üretilen sebzelerin verimlerini görünce çalışmalardan memnun kaldığını belirterek, "Üreticimiz sera çalışması yapacağını, bununla ilgili denemeleri yaptığını ve başarı yakaladığını belirtti. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerimize yaptırttığım incelemelerde çalışmaların şartlara uygun ve olumlu yönde ilerlediğini olduğunu gördüm. Çalışmalar İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin destek ve kontrolü altında yapıldı. Üreticimizin gayretlerine
ve çevreye örnek oluşturacağı için fondan yaklaşık 7 bin 500 TL destek olduk. Üreticimiz İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimizin kontrolü altında çalışmalarını sürdürdü. Büyük bir cesaretle bir yeniliğe adım atan üreticimizin yaptığı çalışmalar sonunda ürün elde etmesi ve başarıya ulaşması bizleri mutlu etti. Bu tür çalışma yapacak üreticilerimize değişik krediler verebiliyoruz" diye konuştu.