BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

9 Türk'ün ismi korulukta yaşatılacak

Gazze Yardım gemisine yapılan saldırıda öldürülen 9 Türk için "Mavi Marmara Koruluğu" oluşturuldu.

Abone ol

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca ''Mavi Marmara Koruluğu'' oluşturuldu.

Sirkeli köyü yakınlarında 2006'da kurulan ''Filistin Dostluk ve Kardeşlik Ormanı'' içinde oluşturulması planlanan ''Mavi Marmara Koruluğu'' için vakıf üyeleri ve bazı yabancı öğrencilerce fidan dikildi.

İHH Ankara Genel Koordinatörü Hanefi Sinan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sirkeli köyü yakınlarındaki bir alanda 2006'da ''Filistin Dostluk ve Kardeşlik Ormanını'' kurduklarını anımsattı.

Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu yaralan ve şehit olanlar için söz konusu alanda bir de koruluk oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Sinan, saldırıdan etkilenenlerin anısına 54 mavi selvi dikeceklerini söyledi.
Mavi selvilerin barış ve huzuru simgelediğini ifade eden Sinan, ''İsrail'in yaptığı zulme karşı mazlumun yanında olduğumuzu her zaman göstereceğiz'' dedi.

Mavi Marmara Koruluğu'nun Türkiye genelinde yaygınlaşmasını isteyen Sinan, oluşturulan koruluğunu anlamının büyük olduğunu kaydetti.
Sinan, bir gazetecinin sorusu üzerine ise Avrupalı aktivistlerin Avrupa'dan Gazze'ye karayolu ile yardım götürmek için bir kampanya başlattığını, kampanya ile Kuzey Afrika üzerinden Gazze'ye yardım götürülmesinin planlandığını belirtti.

Daha sonra aralarında 20 ülkeden Türkiye'ye okumak için gelen bazı öğrencilerin de bulunduğu topluluk tarafından alana fidan dikildi.