BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Tarihin ilk milyar dolarlık sporcusu

FedEx Kupası'ndaki galibiyetiyle 10 milyon dolarlık ödül elde eden Woods'un, profesyonel kariyeri boyunca kazandığı rakam bir milyar doları geçti.

Abone ol

Amerika'nın ünlü ekonomi dergisi Forbes'un yaptığı araştırmaya göre geçtiğimiz hafta sonu FedEx Kupası'ndaki galibiyetiyle 10 milyon dolarlık ödül elde eden Woods'un, profesyonel kariyeri boyunca kazandığı rakam bir milyar doları geçti.

Dünyanın bir numaralı golfçüsü, 2009'un başında 895 milyon dolar kazanmıştı. Forbes, 33 yaşındaki Woods'un bu yılki kazancının 100 milyon doları geçtiğini ve tarihte kazancı bir milyar dolar sınırını geçen ulaşan ilk sporcu olduğunu yazdı.

Woods'un gelirinin en büyük kısmı Nike ile yaptığı sponsorluk anlaşmasından geliyor. Ünlü spor firması Woods'un isminde yeni bir marka çıkararak yılda 800 milyon dolarlık satış yaparken, Tiger Woods da bu anlaşmadan yılda 30 milyon dolar kazanıyor.

2002 yılında Formula 1’in efsane pivotu Michael Schumacher’i geride bırakarak dünyanın en çok kazanan sporcusu unvanını ele geçiren Woods, iş sahasını geliştirme kararı aldıktan sonra kazançlarını da arttırmasını bildi.

Woods, kariyeri boyunca resmi turnuvalardaki başarılarından 100 milyon dolara yakın ödül kazandı. Yani başarılı sporcunun sahada kazandığı ödül, toplam gelirinin yaklaşık 10'da birine tekabül ediyor. İşte 33 yaşındaki sporcunun gelir tablosu:

- Spor ürünleri firması: Yılda 30 milyon dolar
- Katıldığı özel turnuvalar: Turnuva başına 3 milyon dolar
- Danışmanlık şirketi sponsorluğu: Yılda 20 milyon dolar
- Traş bıçağı firması: Yılda 15 milyon dolar
- Spor içeceği firması: Yılda 8 milyon dolar
- Spor oyunları firması: Yılda 8 milyon dolar
- Saat firması: Yılda 5 milyon dolar