BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.411,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihi Siz Yazın

Gençlerle kariyer sohbetlerine devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bir toplumda tarihi yazanlara malzeme değil, tarih yazanlardan olun” mesajı verdi.

Abone ol

Gençlerle kariyer sohbetlerine devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bir toplumda tarihi yazanlara malzeme değil, tarih yazanlardan olun” mesajı verdi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kariyer Sohbetleri” kapsamında önce Erzincanlı, bir gün sonra da Çankırılı gençlerle bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen sohbetlerde gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Başkan Yazıcı, “Milli ve manevi değerlerimize bağlı kaldığımız sürece dünyada hak ettiğimiz yeri alabiliriz.” vurgusunda bulundu.

Hizmetkar Edasıyla Çalıştık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, her hizmeti geleceği Tuzla’nın geleceğini düşünerek uyguladıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, “Tuzla’da önceden düşündüğümüz, hayal edip gerçekleştirdiklerimiz, 15 yıl sonra Tuzla’da hayal ettiklerimizi, vizyonumuzu, düşüncemizi, misyonumuzu ortaya koyma gayretini gösterdik. Belediye başkanlığını yaparken kapıları açılan, masalarda karşılanan ve sürekli ağırlanan bir başkan değil,  bütün Tuzlalılar’ın ve burada yaşayan herkesin hak ve hukukunun vebalini koruyabilmek ve onların ağırlığını, vebalini üzerimizde hissederek hizmet üreterek çalıştık. Biz başkanlık edasıyla değil hizmetkar edasıyla bu işi yapma gayreti gösterdik. Bizler aslında üstümüze vazife olmayan her konuda varız dedik. Üstümüze vazife olan konuları da asla ihmal etmedik.” dedi.

Geleceğin Tuzla’sını Düşündük
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Yapmış olduğumuz projelerle öyle hizmetler yaptık ki; eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, altyapıda da hizmet verdik, sosyal tesislerimizde de hizmet verdik. Okullarımızın tadilatlarından temizlik elamanlarıyla temizlenmesine kadar her türlü hizmet verdik. 10 tane sağlık ocağı, karakol binaları ve kaymakamlık binasını yaptık. İhtiyaç sahibi 9 bin ailenin her şeyiyle ilgilenmeye çalıştık. Öğrencilerimizi asla bir kenarda bırakmadığımız gibi engellilerimizi de bağrımıza bastık. Biz kimsesizlere, yetimlere, dullara yardım ederken aynı zamanda sanayici ve işadamının da Tuzla’da istihdamı ve ekonomiye katkısını arttırmaya çalıştık. Marina ve Şelale Park gibi projelerle Tuzla’ya yeni bir katman kazandırırken, yeni bir vizyon koyarken aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerimizle üniversitelerimizle eğitim kenti imajını ortaya koyduk. Bilgiye sahip olan kentle Eğitim Kenti vizyonu ortaya koyduk. Bununla yetinmeyip 15 yıl sonraki Tuzla’nın nasıl olması sonucunda kaygı duyduk ve hocalarımızla bilgi paylaşarak geleceğin Tuzla’sını oluşturmaya çalıştık.
Yapmış olduğumuz çalışmalarda kentsel ve toplumsal manada birçok çalışmayı ortaya koyduk. Milli ve manevi değerlerimizi asla ihmal etmeden geleceği emanet edeceğimiz gençlerimize de, çocuklarımıza da yatırımı kendimize bir görev, bir borç bildik. Hep daha fazlasını yapma gayretini sürdürdük. Okullara ek bina yaptık. Okulların tadilatlarını yaptık. Okulların imkanlarını, fırsatlarını geliştirdik. Çocuklarımızın oradaki eğitim alırken kullandığı araç gereçlerden tutun da ölçme değerlendirme sistemiyle daha hızlı düşünebilir hale gelmelerini sağlamaya çalıştık. Biz üniversite yıllarını daha lisede ortaya koyabilmek için lise üniversitesiyle de gençlerimize üniversite havasını koklatmaya, o eğitimi yaşatmaya çalıştık. Geleceğin Tuzlası için bir projeksiyon ortaya koyduk.

Yaptıklarımızı Hayal Bile Edemiyorlar
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Marina projesi hakkında da bilgi verdi. Marina’nın Tuzla’ya sağlayacağı katkılardan bahseden Başkan Yazıcı, “Marina’yı dünyaya tanıtacağız. Burada en az 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak. 25 milyon insan, marina sayesinde Tuzla’ya gelecek. Bu bir ekonomik güçtür, bu bir kültürel etkileşimdir. Tuzla’nın dünyada tanınması için nedenlerden bir tanesidir. Bizim yaptıklarımızı hayal bile edemiyorlar.” şeklinde konuştu.  

Milli ve Manevi Değerlerimize Bağlı Kalın
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençlere milli ve manevi değerleri korumaları, siyaset yapmaları çağrısında bulundu. Bu 2 konunun altını çizen Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Hayatta geleceğe dahil kaygılarınız olmalı. Hedeflerinizi mutlaka koymalısınız. Bu hedefleriniz doğrultusunda milli ve manevi değerlerinize bağlı kalarak Hz. Mevlana’nın ifade ettiği gibi pergel gibi bir ayağınızı buraya koyacaksınız, bir ayağınızla da dünyayı gezeceksiniz. Global düşünüp yerel uygulamak zorundayız. Milli ve manevi değerlerimize bağlı kaldığımız sürece dünyada hak ettiğimiz yeri alabiliriz. Milli ve manevi değerlerimize sahip olduğumuz sürece iyi bir birey, iyi bir meslek sahibi olarak vatana millete hizmet edebiliriz.
Gençler, mutlaka siyasetle uğraşın. Görüşünüz ne olursa olsun görüşünüz doğrultusunda siyaset yapın. Meydanı kimseye boş bırakmayın. Siyaset asla boşluk affetmez. Boşluk bırakılan yerleri yarın birileri gelir doldurur. Cebinizdeki yüz liranın yarın kalktığınızda 50 lira olmasına sizin adınıza karar verirler ve siz hiç farkında bile olamazsınız. Bir toplumda tarihi yazanlara malzeme değil tarih yazanlardan olun. Gençler, herkes siyaset yaparsa herkes ben varım derse üstad Necip Fazıl’ın söylediği gibi hani “Kim var denildiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diye ortaya atılacak ve mutlaka ben yoksam kimse yoktur” görüş ve düşüncesiyle, ilkesiyle beraber her zaman her her yerde var olması gerektiğini söylüyorum.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kariyer Sohbetleri’nde gençlerin sorularını da yanıtladı.