BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.409,75
HABER /  SEÇİM

CHP'nin Etimesgut adayından 10 proje

CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Memet Yula, başkan seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri açıkladı.

Abone ol

CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Memet Yula, yerel seçimlere kısa bir zaman kala yaptığı açıklamada, “Belediye başkanı olduğumda, o partiliymiş bu partiliymiş kimseyi ayırmadan ‘Herkesin Başkanı’ olacağım” dedi.

Memet Yula, 31 Mart Sabahı belediye başkanı seçildiğine yürekten inandığını belirterek, “2009 seçimlerini çok küçük bir oyla kaybettik. Ama bu kez fotoğraf çok farklı. Bu bahar sandıktan CHP çıkacak” diye konuştu.

Memet Yula, Etimesgut’ta muhafazakâr kesimi de kapsayan yoğun bir proje çalışması yürütüyor. Özellikle kırsal kesimden gelen ve muhafazakâr insanların yaşadığı bölgelere dönük “adam adama markaj” çalışması yapan Memet Yula, her gece evlere misafir olarak seçmenlerinin kahvesini içiyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN POLİTİKALARINI YERELE TAŞIDI

CHP Etimesgut Adayı Memet Yula, Etimesgut’ta yaptığı çalışmalarla Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dikkatini çekmiş görünüyor. Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez’de yürüttüğü genel siyasi politikalarını yerele aktarmaya çalışan

Memet Yula, Etimesgut için 30’dan fazla proje hazırladı. Etimesgut’un isminin değiştirilmesine yönelik girişimleri tebessümle karşılayan Memet Yula, “Önemli olan isim değişikliği değil, halkın hayatını değiştirecek somut projeler. Bunlar kenar süsü. Hizmet gelmedikten sonra isim değişse ne olur değişmese ne olur” dedi.

İŞTE İLK 10 PROJE

Memet Yula’nın ana seçim sloganı ise “Herkesin Başkanı”. Yula, Belediye Başkanı olduğunda hayata geçireceği öncelikli 10 projeyi de açıkladı. Bu projeler şöyle:

1-) MODERN ETİMESGUT: İlk önceliğim modern bir Etimesgut yaratmak. Etimesgut’u kasaba havasından çıkarıp, modern bir kent haline getireceğim.

2-) ETİ KART: Eti Kart Projesi ile fakir-fukarayı, garip-gurebayı kimseye muhtaç etmeyeceğim. Belediyeden temin edilecek Eti Kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız gıda ve giyim alış-verişlerini karşılayabilecekler. Bu karta her ay sabit para yüklenecek.

3-) ÜCRETSİZ AMBULANS: Ücretsiz ambulans hizmeti ile hasta ve engelli vatandaşlarımızı anında hastaneye ulaştıracağım. Tek bir telefonla belediyenin ambulansı kapınızda olacak.

4-) ÜCRETSİZ CENAZE HİZMETLERİ: Allah gecinden versin, artık Etimesgut’ta ölmek bile parayla olmayacak. Etimesgut sınırları içinde yaşayan yurttaşlarımız için bütün cenaze hizmetleri ücretsiz hale getirilecek. Hatta, bununla kalmayacağım. İnsanların acısını yakınlarıyla paylaşabilmeleri için ücretsiz taziye evleri kuracağım.

5-) AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI KLİNİKLERİ: Etimesgut’ta bir devlet hastanemiz var ama ağız ve diş sağlığı için kapsamlı sağlık merkezlerimiz yok. Mahallelerde uzman diş hekimlerinin görev yapacağı diş ve ağız sağlığı klinikleri açacağım.

6-) MAHALLELERE KREŞLER AÇILACAK: Etimesgut’un bütün mahallelerinde çalışan-çalışmayan hanımlarımız için kreşler açacağım. Mümkün olursa servisleri de belediye imkanları ile karşılayacağım.

7-) ESNAF KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK: Esnaf ve sanatkârlarımız bizim topraklarımızın en önemli kurumlarından biri. Ne var ki, son zamanlarda kurulan AVM’ler ve bir türlü bitmeyen krizler zaten ayakta zor duran esnafımızı iyice perişan etti. Esnafa sahip çıkacağız. Belediye Başkan Yardımcısı’na bağlı bir Esnaf ve Sanatkâr Koordinasyon Merkezi kurarak, onların sorunlarına çözüm arayacağız.

8-) ÜCRETSİZ AVUKAT VE ADLİ YARDIM DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIM: Etimesgut’ta yaşayan kardeşlerimizin her türlü hukuki probleminde yol göstermek için adli yardım desteği sağlayacağım. Ücretsiz avukat desteği vererek, vatandaşlarımızın her konuda kanun önünde haklarını aramalarına destek olacağım.

9-) TAŞERON İŞÇİLERİ KADROYA ALACAĞIM: Belediyede çalıştırılan ve yıllardır mağdur edilen taşeron işçilerimizi kadroya alacağım. Sendikal haklarına saygı duyup, iş güvencesi getireceğim. Bu meseleyi hallederken, belediyede çalışan memurlarımızın “denge tazminatı” sorununa hal çaresi bulacağım.

10-) YAŞLI VE BAKIMA MUHTAÇLAR İÇİN BAKIMEVİ AÇACAĞIM: Yaşlılarımız ve bakıma muhtaç büyüklerimizin mağduriyetine son vermek için onlara güzel bir bakımevi yaptıracağım. Belediye imkanlarıyla her türlü bakım ve giderlerini karşılayacağım. Onlara hayatlarının geri kalanında kendilerini mutlu ve sağlıklı hissedecekleri bir ortam sağlayacağım.