BIST 10.088
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.406,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP kaset sonrası ölü toprağını attı

Radikal gazetesi Ankara temsilcisi Ömer Şahin, ses kaydı sonrası siyasi parti kulislerinin nabzını tuttu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'a grup toplantısında gençlik kolları büyük destek verdi ama milletvekilleri bir hayli gergin görünüyordu. CHP ise adeta ölü toprağını atmış gibi.

Radikal gazetesi Ömer Şahin dünkü grup toplantılarını takip etti ve izlenimlerini yazdı. Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları sonrası takip ettiği AK Parti ve CHP grup toplantılarını anlattı. İşte haberin ayrıntıları:

VEKİLLER DURGUN
Aynı coşku milletvekillerinde yoktu. Vekillerin yüzüne yansıyan gülücük değil gerginlikti. Üst locadan dikkatle baktım. Başbakan’ın konuşmasına toplu alkış yoktu. Gelişmelerin milletvekillerini kaygılandırdığı ve can sıkıntısına yol açtığı yüzlerinden okunuyordu. Telefonundan tweet okuyan az değildi. Kiminin yüzünden düşen bin parçaydı. Moral bozukluğuna karşın parti grubunda Erdoğan’ın gücü tartışılmaz. Kimle konuşsanız, “Ah şu paraleller” mealinde tepkiler yükseliyor. Tapelerin ‘montaj’olduğunu anlatan milletvekilleri, MHP lideri Devlet Bahçeli için özel montajlanan ve Öcalan’ı öven görüntüleri birbirine gösteriyordu. Kaygılı olanlar da az değildi. “Yarın ne çıkar bilinmez” diyen bir hayli vekil vardı. Genç milletvekilleri daha rahat görünüyordu. Partinin ‘devlet deneyimi’ gören isimlerinde kaygının daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

CHP'LİLER CANLANDI
Meclis’te MHP’nin grubu yoktu. BDP’nin daha çok ‘üçüncü taraf’ tavrı takındığını biliyoruz. Erdoğan’ın konuşması bittikten sonra CHP Grubu’na kulak kesildik. CHP, geceyarısına kadar toplanmıştı. Tape ile ilgili ses mühendislerini dinledi. Saat kayıtlarına kadar tek tek iddialar incelendi. Kılıçdaroğlu, toplantı bittikten sonra da dersine çalışmaya devam etti. Tapeler beklendiği gibi yayımlandı. CHP’lilerin gözleri ışıldıyordu! 17 Aralık süreci ve tapelerin CHP’lilerin üzerindeki ölü toprağını attığı görülüyor. Aday kavgaları, istifalar unutulmuş. AK Parti’nin zayıflayacağı, sandıkta yenilebileceği inancı artmış. CHP grubunda bir “Turpun büyüğü heybede” sözüdür dolaşıyor. Önceki geceden daha çok etki yapacak görüntü ve ses kayıtlarının çıkacağına inanmış ya da inandırılmışlar.