BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,08
HABER /  GÜNCEL

Tarihi Fenerbahçe vapuru bakımda

Rahmi Koç Müzesi'nde sergilenen İstanbul'un tarihi ''Fenerbahçe Vapuru'', 2 yıl aradan sonra bakım ve onarım çalışmaları için Haliç Tersanesi'ne getirildi.

Abone ol

Şehir Hatları A.Ş'den yapılan açıklamada, tarihi ''Fenerbahçe Vapuru''nun, sergilendiği Rahmi Koç Müzesi'nden römorkör eşliğinde alınarak, bakım ve onarım çalışmaları için Haliç Tersanesi'ne getirildiği, halen Şehir Hatları'nın filosunda bulunan vapurun, 2 yıllık aradan sonra periyodik bakımları için tersanenin 3 numaralı havuzuna alındığı bildirildi.

Açıklamada, ''Fenerbahçe'' adlı vapurun bakım ve onarım çalışmalarının yaklaşık 15 gün süreceği, çalışmalar kapsamında periyodik tersane bakımının, su kesim, karina ve güverte ahşap bakımlarının yapılacağı ve vapurun tümüyle boyanacağı belirtildi.

55 YIL BOYUNCA SEFER YAPTI

İstanbulluların uzun yıllar keyifle seyahat ettikleri ve gönülden bağlandıkları tarihi ''Fenerbahçe Vapuru'', 1952 yılında İskoçya Glasgow Dumbarton'da, William Denny & Brothers tezgahlarında motorlu yolcu gemisi olarak inşa edildi. 

Boyu 76,8 metre, eni 11,6 metre, derinliği 2,7 metre olan 994 grostonluk vapur, her biri 1500 beygir gücünde 2 adet Sulzer dizel motora sahip bulunuyor. Çift uskurlu olan gemi, saatte 17-18 mil hız yapabiliyor. 14 Mayıs 1953 tarihinde İstanbul Boğazı'nda seferlere başlayan gemi, 55 yıl boyunca Adalar, Yalova, Kadıköy hattında hizmet verdi.

Yaklaşık 2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Rahmi Koç'un imzaladıkları bir protokolle sergilenmesi için Rahmi Koç Müzesi'ne devredilen gemi, gelecek nesillerin de bu tarihi değerle buluşması için her parçasının orijinalliği korunarak, İstanbul'un kültürel bir mirası olarak Rahmi Koç Müzesi'nde yaşamaya devam ediyor.