BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  GÜNCEL

Satırlı hırsızlar okulda (video)

KİLİS'te eli satırlı 2 kardeş, gece girdikleri okulun bilgisayarları ile ses sistemini çaldı.

Abone ol

3 gün önce gece meydana gelen ilk olayda, 25 yaşındaki Ali Kartal, Nazlı Ömer Çetin İlköğretim Okuluna girerek, keşif yaptı. Herhangi bir şey almadan ayrılan Kartal, bir gün sonra, gece geç saatlerde bu kez ağabeyi 34 yaşındaki Mehmet Kartal ile birlikte okula geldi. Tanınmamak için maske takan, ellerinde et satırı bulunan 2 kardeş, 1'inci kattaki bilgisayar odasında bulunan 3 bilgisayar, 5 monitör ve bir ses sistemini çaldı.

2 KARDEŞ YAKALANDI

Okul Müdürü odasının kapısını da satırla kilidini kırıp, açmaya çalışan, 20 dakikalık uğraş sonunda bundan vazgeçen 2 kardeş, çaldıkları malzemeleri alıp, kaçtı. Çaldıklarını Gaziantep'e götürerek satan 2 kardeşin hırsızlık anı, okulun güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Bu görüntüleri izleyen polisin yaptığı araştırma sonunda, yüzlerinde maske olmalarına karşılık, keşif sırasındaki görüntülerden de yararlanılarak çıkarılan eşkallerden hareketle 2 zanlı kardeş yakalandı.

Sorgularında suçlarını itiraf edip, çaldıklarını sattıkları işyerini de bildiren kardeşler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Çalınan malzemeler de, Gaziantep'teki işyerinden alınıp, okul yönetimine teslim edildi.